Punkrock met Wreckyard en Jimmy Clean

‘Riot in my hometown’ versus ‘Venus’ op de UT

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto's: Anouk Timmerman ,

Het gaat lekker met Wreckyard. Ze bleken een tijdje geleden al een stuk meer fans te hebben dan een grote band uit Griekenland en ze hebben tijdens de Popronde op veel verschillende plaatsen in Nederland mogen optreden. Donderdagavond 11 december was het weer tijd voor ‘riot in their hometown’ en stonden zij samen met Jimmy Clean in de Vestingbar op de Universiteit Twente.

‘Riot in my hometown’ versus ‘Venus’ op de UT

Feestjes op de UT beginnen altijd later dan gepland, dat is een feit. Maargoed, met de prijs voor € 1,10 voor een biertje of een glas cola is het helemaal niet zo’n probleem om veel te vroeg aanwezig te zijn. De Vestingbar is een gezellige ruimte met een bar die groter is dan het podium, er hangt wel een hele goede sfeer. Een leuke plek voor een optreden. 

Jimmy Clean is de band die als eerste het podium opgaat. Het is een coverband met een uiteenlopend repertoire. Covers worden over het algemeen wel gewaardeerd door publiek. Zo ook deze avond. Ontzettend druk is het niet in de Vestingbar, maar dat maakt niets uit. Het publiek dat er is kent de covers (hoewel een punkrock-band die Venus van Shocking Blue speelt toch wel bijzonder is). Dat zorgt voor een goede sfeer. Wel is het een erg lang optreden, wat maakt dat ik mijn aandacht al snel verlies. 

Dan is het de beurt aan Wreckyard. Het is een feestje voor bekenden van de jongens, dat geeft dus een kwalitatief goed publiek. De biertjes vloeien nog rijkelijk, de rookmachine doet zijn werk en de jongens doen succesvol hun ding. Een gezellige avond die zowaar wordt afgesloten met een pit. Veelbelovend ook voor het optreden van Wreckyard in het voorprogramma van No Use For A Name op 29 januari 2009…