Het festival seizoen is al flink op gang en toch zijn er voor deze vrijdag in juli maar liefst vijf nieuwe singles van Wendy Moore, ANDRO, Scout, Joris Anne en SYNGA die uitkomen en dan ook nog eens uiteenlopend van stijl. In ieder geval zijn drie van de vijf Nederlandstalig en is er een zomerse vibe in het nieuwe materiaal te vinden. Het rauwe randje maakt deze zomerse release vrijdag compleet.

Wendy Moore

Een onweerstaanbare aantrekkingskracht

De Zandvoortse Wendy Moore is inmiddels niet meer weg te denken. Na het uitbrengen van haar debuut EP Dawn After Dusk en eerder dit jaar Hell On Earth, komt de songwriter die zich vooral met poprock bezighoudt met een nieuwe single.

Hooked is een nummer die de rauwe emoties en verleidingen van het leven weerspiegelt. Naast Wendy hebben ook twee leden van de Wodan Boys in de personen van Mikkie B Wessels en Thomas van der Want. Hooked vertelt het verhaal van een onweerstaanbare aantrekkingskracht en de onvermijdelijke overgave aan deze gevoelens. ,,Met Hooked wilde ik een andere kant van mijzelf laten zien. Het gaat over die momenten waarop je iemand ontmoet en er direct een klik is, een onweerstaanbare aantrekkingskracht die je niet kunt weerstaan”, vertelt Wendy over haar nieuwe single.

In haar ambassadeursrol van Pride At The Beach organiseert zij op 28 juli in de Protestantse Kerk van Zandvoort een middag met muziek waarbij naast haar zelf ook optredens zijn van onder meer Jasha Eliane en Ryan Song.

ANDRO

Nederlandstalige reggae

Is het mogelijk om ook reggae te maken in de Nederlandse taal? Het antwoord geeft ANDRO op zijn nieuwe single. Eerder heeft hij al de singles Srananmang Life en Zoals Jij.

Voluit heet hij Andro Ackerman en met zijn materiaal is hij geselecteerd voor de komende Popronde. Op de nieuwe single is hij niet alleen te horen, want naast hem is ook Julia Zahra te horen. Beiden hebben de song geschreven. Horizon is een lied gemaakt voor de zomer van 2024. Luister hem onderweg naar je favoriete bestemming, in de auto op vakantie of met je vrienden in het park. Geschreven door ANDRO en Julia Zahra, word er in Horizon gereflecteerd op waar jij nu staat, met de hoop morgen weer net iets beter te zijn. ,,In het voorjaar van 2024 heb ik met Chef’Special door Nederland en België getourd, en in uitverkochte zalen als Paradiso, 013 en TivoliVredenburg gespeeld. Vanaf het najaar zal ik tijdens Popronde ’24 in een stad bij jou in de buurt te zien zijn”, vertelt ANDRO wat hij allemaal heeft gedaan en wat hij nog gaat doen.

Scout

Nieuw tijdperk

David Schouten zoals hij in werkelijkheid heet ziet zichzelf niet als een singer songwriter. Als Scout heeft hij de afgelopen jaren volledig zijn eigen geluid gevonden in een wereld tussen alternatieve pop en hiphop. De hiphop is overigens niet ver weg in zijn muziekmateriaal.

De nieuwe single Laatste Avond In De Club is voor hem een belangrijk punt. Eerder heeft hij materiaal gemaakt die over hem zelf gaan, maar met deze nieuwe single is dat niet het geval. Het is volgens Scout wel weer een nummer wat helemaal herkenbaar is. ,,Het is een nummer als je alles even letterlijk en figuurlijk kwijt bent en dit moment alleen wilt voelen en even nergens anders wil denken”, vertelt Scout over Laatste Avond In De Club. De single is er één om jezelf in te verliezen.

Met de single en de vorige releases laat Scout doorschemeren dat dit het begin vormt van nog meer nieuwe muziek. Het is de bedoeling dat er een album in 2025 gaat verschijnen.

Joris Anne

Badend in de maneschijn

Joris Anne is een romanticus. Zijn vorige singles handelen daar onder meer over, hoewel romantiek best pijnlijk zijn. Het weerhoudt Joris er niet van om die eigen ervaringen op eigen wijze in zijn muziek te delen.

Een flink aantal nummers van Joris zijn best wel kort, maar de laatste tijd maakt hij wat songs die langer duren. De nieuwe single Rozenkleur En Maneschijn is daar het bewijs van en vertelt het verhaal van een witte nacht in een hoofdstedelijke hotelkamer. Een moment van verwarring waarop Joris, wakker geschud door het grote gevoelen, door exaltatie uit de slaap wordt gehouden. Want Joris Anne kan, overspoeld en aangezet door zuivere liefde, de rust niet vinden. Hij bezingt het langverbeide moment waarop het wachten op de liefde zo rijkelijk wordt beloond en hoe hij vlam vat. Als een hemellichaam die de ellipsen die hij rond de aantrekkingskracht draait steeds nauwer en intiemer ziet worden. En badend in maneschijn slechts slechts de rozenkleur van de toekomst kan onderscheiden.

Ook nu weer is  Jeff Woesthoorn bij de productie betrokken en heeft Kunsttranen eveneens een belangrijk aandeel in de nieuwe single Rozenkleur En Maneschijn.

SYNGA

De alternatieve r&b

SYNGA neemt al een aanloop naar haar volgende EP. Eerder zijn al de singles Rise en Running verschenen. SYNGA weet met haar muziek de r&b op een alternatieve wijze te brengen. Wel op een manier dat die typische r&b vibe erin blijft zitten.

De nieuwe single Sun Goes Down is daar geen uitzondering. Vooral de keyboards en de elektro in combinatie met haar zang geven die nieuwe single weer dat ritme waar r&b om bekend staat. ,,Sun Goes Down schreef ik met een lange roadtrip naar een nog onbekende bestemming in gedachten. Het 'onderweg zijn' forceert je stiekem om de realiteit even los te laten. Soms kan ik mezelf he-le-maal verliezen in al mijn to-do lijstjes, hersenspinsels en druk die ik mezelf opleg. Maar als ik onderweg ben heb ik de optie om 1000 dingen te gelijk te doen simpelweg niet. Dit werkt vaak heel verfrissend. Sun Goes Down gaat er in de kern over dat je soms gewoon in het diepe moet springen zonder al te veel na te denken en dus gewoon die auto in moet stappen om alles achter te laten voor eventjes. En dit allemaal doe ik het liefst met iemand naast me”, zegt SYNGA.

SYNGA komt live spelen in de 3voor12 Noord-Holland Vloedgolf van 25 juli.