Een nieuw jaar met twee nieuwe singlereleases waarvan één Nederlandstalig is. In zekere zin zit er ook nog wel een verband in beide singles. De tweede singlerelease loopt vooruit op nieuw materiaal. Het is het werk van Joris Anne en M-JO. Laatstgenoemde heeft in het Amsterdamse muziekcircuit zijn muzikale sporen ruimschoots achtergelaten. Ook aan muziekmateriaal geen gebrek van M-JO, die onder meer heeft gewerkt met Ro Halfhide.

Joris Anne

Een emotioneel lied over een verloren liefde

Met Skitta heeft Joris het jaar 2023 afgesloten. Het is toch al  een productief jaar voor hem geweest met een compleet album Hartendief dat in september van het afgelopen jaar is verschenen.

'Mijn gevoel voor jou komt niet meer terug, dit zei je tegen mij.', zo is te horen op de nieuwe single Ik Ben Je Kwijt van Joris Anne. Het komt nooit meer goed met zijn geliefde, dat is wel duidelijk. Ik Ben Je Kwijt is een emotioneel lied over een verloren liefde. Een overslaande en soms valse zang en dito synthesizer versterken dit gevoel. Kunsttranen, een goede vriend van Joris Anne, heeft al een tijdje een demo van deze track op zijn computer staan. Nadat Kunsttranen in verwarde toestand veel te laat thuis komt, heeft zijn partner, een psycholoog, ook genoeg van hem. Aangezien het slapen niet gaat lukken op die avond, zingt hij wat koortjes in voor dit liedje en speelt mee op de piano. Het resultaat is een lo-fi nederpop liedje dat klinkt alsof het in brakke toestand is opgenomen tijdens de ochtenddienst van de kerk. Met de relatie van Kunsttranen is het uiteindelijk goed gekomen. Van de geliefde van Joris Anne is nooit meer wat vernomen.

M-JO

Eenzaamheid en verlangen

Wie op de Bandcamp pagina van M-JO een kijkje neemt, weet dat deze songwriter uit Amsterdam een behoorlijke staat van dienst heeft. Daarnaast is hij ook producer.

Dan de nieuwe single Where You Go Tonight wat niet echt een nieuwe single is, maar wel een speciale song met inhoud. ,,Dit is een lied over eenzaamheid en verlangen en het is geïnspireerd door de film 24 Hour Party People uit 2002. Al is deze single, een niet eerder uitgebrachte oudere track”, zegt M-JO over de single. Dit voorjaar zal namelijk een gloednieuw M-JO album uitkomen.