Traditiegetrouw trapt Paradiso het muzikale jaar af. Opnieuw kent Indiestad op hun nieuwjaarsborrel een behoorlijke line-up met bands die de afgelopen jaren in zowel de clubs als zalen hun naam hebben weten te vestigen, zoals Cloud Café en Mood Bored. Aan de andere kant zijn er bands te zien, die zullen verschijnen tijdens Eurosonic Noorderslag 2024 zoals Library Card, Max Hell en Hiqpy. Kortom er is wat bekijks en uiteraard ook te beluisteren.

Cloud Cafe

Cloud Café

Festival en single

De Amsterdamse band heeft in 2022 de Amsterdam Popprijs weten te winnen. Daarom ontbreekt de band niet tijdens deze uitgave van Indiestad. Het afgelopen jaar is de band te zien geweest tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland en heeft het in die periode de single Honey uitgebracht. Voor bandlid Tom Radsma is het een bijzondere avond, want niet alleen met Cloud Café treedt hij op, dat doet hij ook met Hiqpy.

Library Card

Library Card

De muzikale bibliotheek uit Rotterdam

Een Rotterdamse band die niet onopgemerkt is gebleven, zijn het viertal Library Card. Expressief en toch bedachtzaam, schurend en toch melodieus, explosief en toch introvert. Onlangs heeft de band hun single Well Actually uitgebracht. De spoken word van Lot van Teylingen bepaalt het geluid van een opzwepende gitaar en kent haast een ingehouden spanning. Rock wat past op een festival als Eurosonic Noorderslag of zoals 3voor12 al eerder zegt: ‘Mannen die ervan uitgaan dat je niet je eigen versterker kan sjouwen of dat je als vrouw-geboren persoon geen harde muziek kan maken’. Het is Library Card in het kort.

Liam Pek

Liam Pek

Verschil in het alledaagse

Liam Pek maakt volgens velen muziek waarin de wereld een verschil is met het alledaagse. Hij mengt blues, seventies pop en indie groove en verwoord dat soms op haast dromerige wijze. De voorliefde van vervlogen tijden komt bijvoorbeeld tot uiting op de single Daffodil. Het is een lofzang op het wagentje wat in het beeld van de jaren zestig en zeventig niet is weg te denken.

Mood Bored

Mood Bored

Het beschrijven van een gevoel bij de jongere generatie

Het laatste muzikale wapenfeit van de Tilburgse Mood Bored dateert alweer van 2023 in de vorm van de EP Bored. Op die EP vertolkt Mood Bored ongeveer de gevoelens van de jonge generatie. Of zoals 3voor12 Tilburg het omschrijft: ‘Een hoopvolle debuut EP in een hopeloze wereld’. Hoewel? Er zit in het materiaal wat Mood Bored ook de nodige zelfspot, maar de boodschap blijft wel serieus overeind staan. Hoe het komende muzikale jaar voor Mood Bored eruit gaat zien, zullen we moeten gaan afwachten.

Max Hell

Max Hell

Gruizige rammelrock

De Amsterdamse band Max Hell heeft niet echt te klagen, want hun gruizige rammelrock uit de hoofdstedelijke indie-scene is aangeslagen tijdens onder meer de Popronde van het afgelopen jaar. Het brengt de mannen van Max Hell ook op best interessante plekken, zoals onder meer het Haarlemse Slachthuis. Eind 2021 verschijnt Max Hell misschien wel uit het niets en staan op het podium, in onder andere voorprogramma’s van Sophie Straat en Personal Trainer. Misschien ook daarom wel een band die tijdens Eurosonic Noorderslag wel het nodige gaat laten zien en horen.

Steve French

Steve French

Rafelige, nonchalante indie rock-anthems

Misschien denk je dat je te maken hebt met één persoon, maar niets is minder waar het is de naam van een Amsterdams muziekgezelschap die zich Steve French noemen. De band maakt volgens hun platenlabel Excelsior rafelige, nonchalante indie rock-anthems rondom de gedachtenspinsels van zanger/gitarist en bandoprichter Cees Paris. Die laatsgenoemde heeft ooit onderdeel uitgemaakt van Personal Trainer. Het laatste muzikale wapenfeit van Steve French dateert alweer van een tijdje terug. In 2022 is Dogs verschenen.

Hiqpy

Hiqpy

Best bewaarde geheim

Het verhaal Hiqpy begint in Haarlem op de middelbare school als Tom Radsma en Abir Hamam met een band starten. Dat is nog niet de huidige. De naam van de huidige band is bedacht door de broer van Abir en dat heeft vooral te maken met de letters ‘q’ en ‘p’ gespiegeld. Vooruitlopend op de huidige band spelen Abir en Tom nog in de band Nemsis. Wie iets van Hiqpy wil vinden, moet zoeken, want op Spotify heeft de band nog niets uitgebracht. Toch wil de band dit jaar daar verandering in gaan brengen. Geduld is volgens frontvrouw Abir een schone zaak. Tegelijkertijd maakt dat de band ook een beetje ongrijpbaar. Het heeft alles te maken met een uitstekend verlopen Popronde en daarnaast is Hiqpy te bewonderen tijdens Eurosonic Noorderslag.