De vierde vrijdag van de maand maart kent eveneens verschillende muzikale smaken die van verschillende invalshoeken worden benaderd. Gerhardt Heusinkveld is een spannende samenwerking aangegaan met Martine Bond, MarynCharlie heeft haar nieuwe single al laten horen tijdens de finale van de Rob Acda Award en Engel heeft een nieuwe single gedropt waarop hij samen met Just is te horen.

MGGM

Techno en dance met vocale soundbites

Gerhardt Heusinkveld heeft een behoorlijk verleden in de Nederlandse muziekwereld. De nodige televisieoptredens gedaan met de muziek die hij heeft gemaakt, wat hem onder meer een minuut oplevert bij De Wereld Draait Door met A Brand New Heart. Door die single roept 3FM hem uit tot Serious Talent. MG of MGGM is de naam van de nieuwe muzikale richting die hij is ingeslagen.

Hij geldt als een creatieve duizendpoot want naast het maken van muziek is hij ook nog eens schrijver. In een interview met 3 voor 12 Amsterdam uit 2011 laat hij duidelijk op tekenen dat het muzikantenbestaan niet zomaar gaat. Zeker als het gaat om huiskameroptredens die in die periode veel zijn gedaan door onder meer hemzelf. ,,Huiskameroptredens zijn hartstikke leuk, maar de kachel moet roken", is het commentaar wat hij geeft op vragensteller Thijs van Dun van 3 voor 12 Amsterdam. Inmiddels heeft hij de creatieve grenzen op het muzikale vlak verlegd. Heusinkveld resideert alweer een lange tijd in de hoofdstad. Nu komt er een spannende techno en dancenummer van hem uit, waarbij de eveneens geen onbekende Martine Bond de stem is op MMMMMMG.

MarynCharlie

Jezelf als grootste tegenstander

Nog maar nauwelijks bekomen van haar optreden tijdens de finale van de Rob Acda Award, is MarynCharlie alweer bezig met nieuw materiaal. Dat heeft een uitweg gekregen in een nieuwe single.

Life Is Overwhelming dateert alweer van een tijdje terug en het levert haar een optreden op bij 3FM. MarynCharlie vertelt zowel in de voorronde van de Rob Acda Award als tijdens de finale in de grote zaal van het Patronaat hoe dat bij haar werkt. ,,Ik neem jullie mee in mijn gedachtewereld”, zegt ze tijdens één van deze twee optredens. Dat is op de nieuwe single Self Sabotage niet anders het geval. Wederom toegankelijke dreampop waarbij MarynCharlie weer een deel van zichzelf prijsgeeft. ,,Self Sabotage is een nummer over hoe ik vaak mijn eigen grootste vijand ben. Ik zing er over hoe ik mezelf keer op keer verleid tot een negatief gedachte patroon. Zelfs als alles eigenlijk goed lijkt te gaan, kan ik altijd ergens ellende vandaan halen om mijn dag te verpesten. Ik saboteer mijn eigen geluk”, vertelt ze over haar nieuwe single.

Het is MarynCharlie zoals iedereen haar het beste kent. Ze komt uit de ‘generatie-Z’. Het gaat niet alleen maar over haar, want het is een beschrijving waar de jonge generatie van nu tegen aanloopt zoals hoge verwachtingspatronen, druk van sociale media, een toekomst die erg onzeker is met daarboven op nog eens de wereld van vandaag de dag waar heel veel jonge mensen niet echt vrolijk van worden.

Engel

Rijkdom is niet alleen materie

Je kunt Steven Engel niet verwijten dat hij achterover leunt. Na zijn muzikale samenwerking met Paul de Munnik in het album Engel & Paul met de titel Ooit, is Engel alweer bezig met het volgende album Veertig.

Daar is ook de nieuwe single Rijkdom straks op te vinden. Het album verschijnt op 12 mei en dat duurt nog even, maar de contouren zijn wel zichtbaar. Ondanks dat het dit keer een album van hemzelf is, werkt hij weer samen met verschillende hiphop muzikanten. Op de nieuwe single Rijkdom is het een prominente plek voor Just. Hiphop is volgens Engel altijd de basis maar de openhartige rapper als hijzelf is, gaat steeds vaker de kruisbestuiving aan. Rijkdom is daarop geen uitzondering. De trompet en gitaar dansen op de hiphop drums terwijl de scratches hand in hand gaan met de piano van Paul de Munnik.

Creatief als Engel is, heeft hij er ook nog eens bewegende beelden bij gemaakt. Kortom van de single is een clip beschikbaar.

Klik hier voor de single Rijkdom