Voor de gelegenheid heeft Marathon meerdere bands en dj’s uitgenodigd die over de avond heen spelen. De vaste aanhang is natuurlijk al bekend met de setting van Markt Centraal door de videoclip ‘Tired’ die ze eerder in april hebben uitgebracht. Bij binnenkomst staat Dj Jello From Hello al achter de decks en zal tussen elk optreden de avond zorgvuldig aan elkaar draaien. In verband met een goedlopende kaartverkoop is er besloten om de EP-release van Marathon te verplaatsen naar de circustent in Markt Centraal. Met volle treintjes worden bezoekers van de ingang van het marktterrein naar de centrale hal gebracht. Het is niet gek dat het verplaatst is, voor deze Amsterdamse band is het natuurlijk een feestelijke thuiswedstrijd.

Meadowlake

Meadowlake

Meadowlake (Jarno Olijve)

Meadowlake

Groningse indiepopband weet de circustent vroeg op de avond aardig te vullen

Het is een perfecte openingsband die met goede, harmonieuze nummers het publiek aan zich weet te binden. Om 20.00 is het dan zover, Meadowlake heeft de eer de avond te openen. Deze indiepopband uit Groningen weet de circustent aardig te vullen. Over de invulling en opbouw hebben ze goed nagedacht. Het is een perfecte openingsband die met goede, harmonieuze nummers het publiek aan zich weet te binden.

Met twee albums als vijfkoppige band op zak zijn ze nu begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Als trio werken ze aan hun derde studioalbum. Ondanks de wat hardere stukken neigt het toch meer naar singer-songwriter gevoel dan naar het rauwere shoegaze. Je merkt wel aan alles dat deze band al een langere tijd speelt. Na hun succesvolle gelijknamige album Meadowlake uit 2018 hebben ze de nodige ervaring wel in hun schoenen zitten. Zo hebben ze gespeeld in onder andere Engeland, Noorwegen, Duitsland en staan ze in een voorprogramma van White Lies.

HOOFS

HOOFS (Ramon met bassist Ludwin)

HOOFS (Drummer Derk)

HOOFS (Gitarist Richard)

HOOFS

Geen tijd voor subtiliteit

Terwijl de avond in volle gang is, is het aan HOOFS de beurt om de tent voor de eerste keer op zijn kop te zetten deze avond. Dat is maar goed ook want subtiliteit komt in het woordenboek van HOOFS niet voor en haalt meteen hard uit! Met hun eerste vinyl uitgave dit jaar, en geselecteerd voor de Popronde staat punk Nederland aan hun voeten. Deze jongens hebben de nodige levenservaring en muzikale kennis. Dat is te horen en te merken, de circustent staat vol en wordt gevuld met het harde stemgeluid van zanger Ramon. De agressie spat van het podium, dit is duidelijk geen band voor watjes. Heftig springende bandleden en een zanger die menig keer het publiek in duikt wijzen maar op één ding: Het is feest en er is geen tijd voor subtiliteit!

HOOFS klinkt als een voorbij komende demonstratie! Tijdens So Many Questions klinkt alsof je op een demonstratie staat en iemand hard door een megafoon staat te schreeuwen, hetgeen wat de energie in de circustent erg goed doet. Het is een rauwe band met snelle optredens. Er is ook maar één optie en dat is vol er tegen aan. Hun setlist is dan ook niet lang, maar dat is ook niet nodig. Met acht kneiterharde songs die aanvoelen als een pak slaag is het een superstrak optreden. Een aanrader, om zeker bij te kijken tijdens de Popronde!

Marathon

Marathon (Gitarist Victor) Foto: Sergio Spadon

Marathon (met Kay) Foto: Sergio Spadon

Marathon

Hoofdmoot van de avond treedt op als vijfkoppige band!

Rond de klok van 22.00 is het dan eindelijk tijd voor de show van de band waar het om draait: Marathon! Onder hun bekende syntro komen ze op als vijfkoppige band. Na meerdere optredens in het afgelopen jaar te hebben gehad als vijfkoppige band was het geen moeilijke keuze. De bijdrage van Sofie (synths/gitaar) en Victor (gitaar) hebben het Marathon geluid meer dan goed gedaan. Het vollere geluid vult met gemak de circus tent. Ze hebben er duidelijk zin in. Lachend van oor tot oor weet Kay nog net 'wat leuk dat jullie er allemaal zijn' uit te brengen.

Circustent, Markt Centraal

Afgeladen circustent heeft er duidelijk zin in

Bier vlucht door de lucht

De afgeladen circustent heeft er duidelijk zin in! Vanaf het eerste nummer wordt er hard gedanst, vliegt het bier door de lucht en is er een moshpit. Marathon schiet volledig raak door te openen met hun laatst verschenen Mosquito’s & Flies. Het publiek zingt mee terwijl de band alles geeft. Deze vliegende start geeft genoeg energie voor de rest van het optreden. Het is te merken dat Marathon flink aan hun performance heeft gewerkt, moeiteloos gaan de nummers in elkaar over. Sofie wordt spontaan inclusief koebel van het podium afgetild en crowdsurft een totale ronde door de feestende circustent.

Marathon (Drummer Lennart) Foto: Sergio Spadon

Marathon

Oude nummers zijn aangepast voor de nieuwe formatie

Vaste aanhang brult luidkeels mee

De oude nummers zijn aangepast voor de nieuwe bandleden en klinken daardoor voller en intenser. Tijdens Fameless merk je hoe goed de band al op elkaar is ingespeeld. De synth stukken van Sofie dragen de nummers echt en het virtuoze gitaarspel van Victor houdt het interessant. How Does It Feel wordt luidkeels meegebruld door de vaste aanhang van de band. Dit is tevens het laatste nummer op de net uitgebrachte EP. Eentje die altijd live vol overgave wordt gespeeld. De strakke snaredrum van Lennart en opbouwende de baspartij van Nina gecombineerd met de explosie van snerende gitaarpartijen maakt het een van de hoogtepunten van het optreden.

Marathon

Marathon

Traktatie met twee nieuwe nummers

Niemand wil dat deze avond tot een einde komt

Marathon trakteert het publiek op twee nieuwe nummers! Het nieuwe nummer Fire wordt ingezet, deze band is merkbaar stappen aan het zetten en gevolgd door het bekendere Tired is het feest compleet op zijn hoogtepunt.  ,,We hebben er nog twee!”, roept een bezwete Kay van het podium. Merkbaar is dat niemand wil dat deze avond tot een einde komt. Marathon zet nog een nieuw nummer in. What’s On Your Mind wordt goed ontvangen, en heeft potentie om de volgende single te zijn!

Marathon

Extra gitarist weerhoudt Kay niet van uitpakken!

Band overdonderd door applaus

Ondanks dat gitarist Victor bij de band is aangesloten weerhoudt het Kay niet om flink uit te pakken met zijn gitaarspel. Terwijl hij nogmaals de moshpit in duikt met gitaar en al spelen ze hun eerste single Age. Waarna de band overdonderd door het applaus van het publiek van het podium af strompelt. Onder genot van champagne heeft de band het bij de merchandise tafel ook direct druk. Wat niet zo gek is, want waar andere bands kiezen voor een eerste EP op cd, cassette of  7” vinyl formaat pakt Marathon het dubbel en dwars goed aan: Geen 7” vinyl maar 12” komt tevoorschijn bij de merchandise tafel. Het grotere formaat gevuld met zes steengoede nummers voelt daardoor ook meer aan als mini album dan EP.

Schwierige Franz

Schwierige Franz

Eenmansband sluit avond af

Wie nu denkt dat de avond voorbij is heeft het mis! Schwierige Franz maakt zich op om het podium te betreden en weet het te publiek toch aan zich te binden! Deze eenmansband is alles behalve saai. Bewapend met verschillende synthesizers en zijn vuige electro sound weet hij toch de circustent weer te vullen. Vette beats en ronkende synths compleet met Duitse teksten schallen uit de speakers.

Na al het podium geweld in de circustent wordt de avond voor de overgebleven harde kern afgesloten door DJ Vet die in het café draait. Marathon is een band om zeker te gaan bekijken op de komende festivals.  Hun tourschema is al flink gevuld, gelukkig heb je meerdere kansen deze zomer om ze te zien optreden. Ze staan onder andere op: Best Kept Secret, He:leen Festival, Misty Fields en aanstaande vrijdag 2 juni op Dauwpop. Wij van 3voor12 kunnen nu al niet wachten op het eerste album en het daarbij behorende feest!