Melkweg RADAR brengt regelmatig werk van nieuwste acts en makers van het moment. Afgelopen week heeft het podium twee acts met reggae als basis. Zomerse en kolkende muziek in de Amsterdamse popzaal in een toch al te frisse lente. Dei.3avu en Mr. Ray Bass hebben tijdens deze avond hun muziek laten horen. Fotograaf Stephan Wolven heeft de avond vastgelegd in beeld en heeft zich onder laten dompelen in de warme muzikale golven die de avond heeft geboden.

Dei.3avu

Dei.3avu

Eigenzinnig en autodidactisch

Vrij recent heeft Dei.3avu een EP uitgebracht. Op de EP Life As We Know It staan vier tracks waarvan drie al op single zijn uitgebracht. Dei.3avu is een zevenkoppige band uit Amsterdam. De band bestaat uit een groep vrienden, die dezelfde liefde voor muziek delen. Dei.3avu zijn autodidactische bandleden en zijn op die manier creatief blijven groeien. De band is zo begonnen met het schrijven en componeren van eigen muziek. De naam lijkt onuitsprekelijk maar het ligt best voor de hand. Het is gewoon ‘déjà vu’ en je spreekt het ook zo uit. Het betekent dat je het al hebt gezien of hebt ervaren. Alleen geldt dat niet altijd voor de eigenzinnige sound van Dei.3avu. In hun muziek vind je invloeden vanuit reggae, dancehall en hiphop, maar dan wel met een geheel eigen twist.

Mr. Ray Bass

Mr. Ray Bass

Maatschappelijke betrokken muzikant brengt hoop en positieve vibes in zomers geluid

Achter deze multi-instrumentalist schuilt Riëndy Holder. Zijn laatste muzikale wapenfeit is Phunky Reggae die hij live heeft laten horen in de Amstelveense P60. Een echt reggae nummer. Mr. Ray Bass is een Caribische zanger, sterbassist, zoals eerder gemeld multi-instrumentalist, songwriter en producer uit Curaçao. Hij is opgegroeid tussen de warme Caribische cultuur en de Europese levensstijl in Amsterdam. De invloeden zijn in de muziek die hij maakt terug te horen, waarmee hij een unieke Caribische popstijl ontwikkelt. Eigenlijk kun je zeggen dat hij al lang meeloopt in de muziek, want Mr. Ray Bass is inmiddels al ver in de dertig, staat nog midden in de maatschappij en maakt zich sterk voor jongeren. De maatschappelijke betrokkenheid is terug te horen op de single Ki Dia uit 2016 waar hij kritische vragen aan de luisteraar stelt, over hoe lang de maatschappij nog als multiculturele samenleving in verdeeldheid willen blijven leven. Muzikaal staat hij bekend om zijn hypnotiserende baslijnen gecombineerd met de emotie die je door zijn stem heen hoort. Zijn visie is om de horizon van Afro-Caribische muziek te verbreden en zijn doel is duidelijk: hoop, positieve vibes en mentale vrijheid brengen met zijn zomerse sound.