Bij Club Pussycat schotelt Podium Victorie je bands en artiesten voor die nu nog te zien zijn in de intieme setting van de kleine zaal, net voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog grote uitverkochte shows doen. Deze keer: de doodeerlijke Cashmyra, de energieke FIEP en de spannende Marathon. Fotograaf Maikel Beers heeft de avond voor de lens van zijn camera weten vast te leggen.

FIEP

FIEP

Met volle vaart naar vaste waarde in Nederlands muzieklandschap

FIEP is één van de bands die op 6 april tijdens Club Pussycat te zien is en dat op het moment dat FIEP haar moment al heeft gekend tijdens het optreden van haar EP-releaseshow in Paradiso, waar hier op deze website ook al wat is te vinden. In de Popronde van afgelopen jaar valt de band van Veerle Driessen al veelvuldig op en niet alleen dat. FIEP is ook live in de studio geweest voor een optreden bij het landelijke 3 voor 12. Niets voor niets zijn er al vele Nederlandse muziekplatformen die FIEP al tot de muzikale beloften van 2023 rekenen. 

FIEP

FIEP (Veerle Driessen)

FIEP

FIEP (Veerle Driessen)

FIEP

Cashmyra (Cashmyra Rozendaal)

Cashmyra

Mild intimiderende postpunk in de Nederlandse taal

De band Cashmyra kent min of meer twee blikvangers. Dat is Cashmyra Rozendaal zelf en de drummer Djai-Mac Wolthof. De band komt uit het muzikale Groningen en heeft inmiddels al een behoorlijke staat van dienst met onder meer een deelname aan de Grote Prijs van Nederland. Het is zoals ze het zelf omschrijven: ‘Mild intimiderende postpunk’. Vorig jaar maart is de band al besproken bij de collega’s van 3 voor 12 Groningen. Daarna volgt in oktober van hetzelfde jaar een gesprek bij 3 voor 12 Groningen over de motieven van de band. Begin dit jaar is een vervolg gekomen op het debuutalbum Moreel Verwerpelijk (uit 2020) met de EP Privé. Allemaal in de Nederlandse taal.

Cashmyra (Djai-Mac Wolthof)

Cashmyra

Cashmyra (Djai-Mac Wolthof)

Cashmyra

Marathon

Marathon

Band met uithoudingsvermogen

Uiteraard zijn FIEP en Cashmyra niet de enige bands die zich heeft laten zien, op de avond. Een andere opkomende band uit Noord-Holland is de band Marathon van frontman Kay Koopmans uit de hoofdstad Amsterdam. Dit jaar moet er nog materiaal gaan verschijnen in de vorm van een EP. De band brengt postpunk met een wel heel donker rafelrandje wat schuurt tegen The Cure en bij vlagen ook aan het illustere Nirvana en The Clash als je Mosquitoes & Flies beluistert . De naam heeft Marathon min of meer bedacht aan de sport waarbij de band zich vergelijkt met de deelnemers aan de hardloopwedstrijd die regelmatig van de blaren moeten bekomen. 'Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten', zoals Marathon het zelf op de eigen website omschrijft.

Marathon

Marathon