Het is nog maar vroeg op de avond, maar de kleine zaal van de Paradiso weet FIEP toch al goed te vullen met een flink gemêleerd publiek. Maar met zulke artiesten op het podium is dat niet gek. Na een succesvolle deelname aan Popronde, een platencontract op zak, en een optreden op Noorderslag lijkt FIEP helemaal klaar te zijn voor de festival zomer. Eindelijk is het tijd voor de langverwachte EP release '77 Strokes Croft'.

Goede thuiswedstrijd

Zaal mee in extase op 'Lucid Dreams'

Het is duidelijk, deze avond is een goede thuiswedstrijd voor de Amsterdamse band FIEP. Collega-muzikanten staan in de zaal, wat niet zo gek is als je bedenkt dat alleen bassist Ties Bogers ondertussen al in 5 bands speelt (o.a. Bongloard, FFOOSS, Panda Noir).

Het is feest en dat is te merken, al snel begint het ijzersterke Daydreaming. Popliedjes met een venijnig rauw randje, daar kan je FIEP wel om vragen. De praterige zang van Veerle Driessen vult de zaal goed bij Lola en het is te merken dat de zaal de liedjes al menig keer heeft gehoord. Na het (nog) niet uitgebrachte Smoke Signals en Design volgt weer een uitgebrachte single. Lucid Dream zet de toon in de zaal, de opbouw van het nummer neemt de zaal mee in extase. Alsof Paradiso even niet bestaat en FIEP als warme deken over iedereen heen strijkt en je meeneemt naar het hoogtepunt; een muzikale uitspatting waarin chaos, orde en vooral FIEP heerst.

Genoeg gedroomd!

Iedereen wakker tikken met glazen flesje

Genoeg gedroomd! Toetsenist Silva tikt iedereen flink wakker door op een glazen flesje te tikken die naast de koebel hangt, het is duidelijk gas erop! Er moet gedanst worden! Daar is Did the drummer change the bass? uitstekend voor! Did the drummer change the bass? schudt iedereen wakker en trekt de volle aandacht weer naar de band.

FIEP is een dynamische band, wat je helemaal begrijpt als je weet van de samenwerking met ‘Personal Trainer’ Willem Smit. Trots kondigt Veerle de nieuwste single aan, Tiger Snakes. Het is een rustiger nummer, toch houdt het stand in een enthousiaste zaal.

Extra verrassing in petto

Niet zeskoppig, maar zevenkoppig

Ook heeft de band nog een extra verrassing in petto voor ons! ‘Hier is onze special guest Lauran!’ Roept Veerle enthousiast. Een man in een geblokte spencer komt het podium op lopen met een trompet in zijn handen. FIEP is niet zeskoppig, maar opeens zeven mensen sterk op het podium. World Leader wordt ingezet. Een harmonisch nummer waarin de nadruk op het samenspel zit. Het is experimenteel, subtiel maar absoluut niet saai te noemen en wordt beantwoord met een flink applaus. Waarna de band doorpakt met flink experimentele ritmes. Kennen zij de oude Amsterdamse punkband The Ex? Het zou in ieder geval een goede inspiratiebron kunnen zijn.

Geordende chaos

Zingend de zaal in

Na de geordende chaos is het tijd voor het aanstekelijke Nightshop wat luidkeels wordt meegezongen en gedanst door een grote groep meiden vooraan. We zitten ondertussen in de laatste nummers van de avond. Tijdens het nummer Ha-Ha springt Veerle van het podium af en maakt al zingend een ronde door de zaal. Het publiek gaat helemaal los en het feest is op zijn hoogtepunt.

Slot

Band met fantastische muzikanten

Tijd voor het laatste nummer, Same Boat, dat Veerle door haar enthousiasme verkeerd inzet. Terwijl ze nog bijna over haar gitaarversterker struikelt, lossen ze dit moeiteloos op en wordt het foutje met een lach verwerkt. Het is kenmerkend voor de gehele avond. Een heerlijke band met stuk voor stuk fantastische muzikanten. Ondanks dat de zaal FIEP! FIEP! FIEP! scandeert is er helaas geen tijd voor een echte toegift. Wij van 3voor12 kijken erg uit naar de album (vinyl)release!