Naast de Springplank, speelt zich nog wat meer af in Cpunt op dezelfde avond, want er is een avond van PACT+ waar Nikita van Zonneveld speelt samen met de bands Eurydice en SNARE. De laatste twee maken behoorlijk wat geluid en daar waar Eurydice met progressive rock komt, gaat SNARE de andere kant op. Twee bands met pit waarbij de eerstgenoemde net bezig is om muzikale meters te maken, terwijl laatstgenoemde dat al wat langere tijd doet.

Nikita van Zonneveld

Nikita van Zonneveld

Gitaar en verhalen

Onbekend is Nikita van Zonneveld niet met de omgeving. Een jaar eerder speelt ze daar al met haar gitaar op ingetogen wijze. Kenmerkend op die avond is de gitaar en de verhalen die de songs hebben. Die avond is aanleiding voor redacteur Fee Verburg om een gesprek aan te knopen om meer te weten te komen over Nikita die uit IJmuiden komt. In dat interview vertelt Nikita behoorlijk veel over wat ze heeft meegemaakt.

Eurydice

Eurydice

Progressive uit de polder

Eurydice heeft wortels in de polder want de plaats waar het voor de band begint is Den Ilp. Het begint met The House en The Gift, maar begin december komt de band met hun debuut EP The Gift waar ook nog de nummers Glue And Tar en The Tides op staan. De EP heeft de band gepresenteerd in Podium Victorie. Op die avond in Alkmaar kijkt de band met een heel gelukzalig gevoel terug, want het blijft spannend wat de reacties zijn op wat Eurydice laat horen. Het is een avond waar Eurydice zelf zegt dat het ongelofelijk is met wat ze daar hebben neergezet. Dat terwijl een paar dagen eerder de band hun debuut EP presenteert. Tijdens PACT+ pakt Eurydice het podium in Hoofddorp.

Snare

Snare

Mix van rock en metal, maar ook met indie

Voor wie dat niet geldt, is voor de luidruchtige band Snare uit Amsterdam. Hoewel het niet allemaal luidruchtig is, maar eerder pittig. Begin dit jaar staat Snare nog te spelen in het Heerhugowaardse complex van JC Kompleks waar het onder meer optreedt met Outlaw Queen. Dit jaar heeft de band al een muzikaal wapenfeit achter de naam staan met een echt album. Open The Gates is in mei van dit jaar door Snare aan de wereld gepresenteerd. De Amsterdamse band begint vijf jaar geleden in het najaar van 2018. De leden van de band bundelden hun invloeden en op deze manier ontstaan hun eigen nummers en geluid op basis van een mix van rock en metal ondersteund door een melodieuze zangeres in de persoon van Kyara. Sinds oktober 2019 is de samenstelling van de band definitief. Snare haalt de inspiratie voor hun muziek uit onder meer Metallica, Jinjer, Audrey Horne, Halestorm, Suicidal Tendencies en Alter Bridge.