Op zaterdag 10 september presenteerde Atom drie regionale rockbands op het podium van Manifesto in Hoorn. De avond stond in het teken van ouderwets gitaar-gescheur, lange lokken en opzwepende sets.

Pixel

De jonge band is nog wat op zoek naar een eigen sound, maar aan persoonlijkheid mag het niet ontbreken met een zeer goede zangeres en lead gitarist; gecomplimenteerd door een speelse drummer. Pixel sluit hun, soms rommelige, set af met de mededeling dat dit het laatste optreden is in het vooruitzicht. De avond in Manifesto is dus misschien de laatste keer om ze in deze bezetting te zien spelen. Ondanks een anticlimactische afsluiter, vanwege het niet melden van hun laatste nummer, was het een zeer vermakelijk optreden. Ook bleek uit de Nirvana cover Pixel's liefde voor grunge. 

Eyecloser

Rock is waar deze band voor komt, dus rock is wat je zal krijgen. De heren van Eyecloser spelen alsof ze decennia ervaring hebben en leveren een goed uitgewerkte set met nummers die sterk tot afwerking worden gespeeld. Drie leden van de vierkoppige band lijken direct uit een Andrelon Shampoo reclame te zijn gewandeld, de lange lokken maken het plaatje van de 70's sound helemaal compleet. Eyecloser staat op geen enkel podium verkeerd en verdiend podiums buiten de eigen regio. 

Atom

Waar bij Pixel een duidelijk vleugje grunge te horen is, is daar bij Atom geen twijfel over mogelijk. Atom neemt je mee naar de befaamde jaren 90 en speelt hun nummers zonder opsmuk en in sneltreinvaart. De zanger is overduidelijk niet op zoek naar subtiliteit, waardoor de soms harde set niet door ieder in het publiek wordt geliefd; maar ook dat is grunge!