A.Rose - Noorderslag
Zaterdag 18 januari, 22:45 - 23:30 @ De Oosterpoort, Binnenzaal

De Amsterdamse band maakt eigentijdse, rauwe, edgy electropop met veel synthesizers en een mix van elektronische en akoestische drums. Maak je klaar voor een band met invloeden zoals Tove-Lo, MØ en Lorde.

Ashafar - Noorderslag
Zaterdag 18 januari, 00:15 - 00:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Razendsnelle, rauwe raps over het leven dat op een pleintje in Naarden begon. Hij was te horen op Bizzeys single 'Wij Rulen De Nacht' en heeft twee albums uitgebracht met onder andere Sevn Alias en Josylvio.

De Ambassade - Eurosonic
Donderdag 16 januari, 21:45 - 22:25 @ Kokomo

New wave? Dark wave? Wat het ook is, het donkere echo-achtige geluid van De Ambassade zal in ieder geval velen intrigeren. In september kwam het eerste album van de Amsterdammers uit.

Eva van Manen - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 22:45 - 23:15 @ De Oosterpoort, Bovenzaal

De Amsterdamse zangeres, songwriter, producer en theatercomponist mixt alle stijlen naadloos door elkaar. Van hiphop tot theatermuziek en jazz. Eva van Manen brengt ook als producer minimalistische beats en veldgeluiden.

Gotu Jim - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 22:15 - 22:45 @ De Oosterpoort, Kelder

Toevallig rapper worden en dan je debuut EP uitbrengen op Burning Fik: het spiksplinternieuwe label van Faberyayo. Het lukte Gotu Jim met zijn eigenzinnige hip/hop.

 

Gumbo Kings - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 01:45 - 02:30 @ De Oosterpoort, CBK

Zin in feest? Dan heb je zin in Gumbo Kings. Een show van de band uit Amsterdam zal je onmiddellijk grijpen met een fijne sfeer en soulvolle beats.

LO-FI LE-VI - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 22:00 - 22:45 @ De Oosterpoort, Marathonzaal

Hij was al te zien tijdens de Popronde waar hij veel positieve reacties kreeg. De slaapkamerpopproducent Levi Dronkert heeft afgelopen jaar zijn EP DOKA uitgebracht en was zelfs te horen op het album <3 van Faberyayo.

Lola’s Dice - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 02:30 - 03:15 @ De Oosterpoort, Marathonzaal

Van punkband naar een gevestigde tropical, funk- en psychedelische rock-ritmemachine. Met roots in Venezuela en Chili, brengen ze een puur feest voor iedereen aanwezig. Een aparte mix van fuzzy gitaren en synths en een Latijns-Amerikaanse percussie.

Meetsysteem - Noorderslag
Zaterdag 18 januari, 23:45 - 00:15 @ De Oosterpoort, Bovenzaal

De 27-jarige Meetsysteem uit Amsterdam bracht het grootste deel van zijn leven door muziek makend in de kelder van zijn ouderlijk huis. Met tech house, beat en rap, vond hij uiteindelijk zijn stem in de Nederlandse pop die je nu kunt horen op ESNS.

Mensa - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 23:15 - 23:45 @ De Oosterpoort, Kelder

“Wie kan het beter dan? Wie dan?” rapt de Amsterdamse op zijn hit 'Hoe Dan?' en dat is een hele goede vraag. Mensa is ontdekt door Sevn Alias, die hem onder zijn hoede nam op zijn eigen label 1OAK. De debuutsingle ‘Hoe Dan?’ werd direct een regelrechte hit en staat nu al op ruim drie miljoen streams.

Personal Trainer - Noorderslag
Zaterdag 18 januari, 01:45 - 02:30 @ De Oosterpoort, Binnenzaal

Deze band staat in het teken van vrije indie-rock en een strakke jam-spirit. De rockband rond Willem Smit van Canshaker Pi en een wisselende groep vrienden uit de Amsterdamse indie scene nam het eerste album op Vlieland op met gasten als Pip Blom en leden van The Homesick en Lewsberg.

Pip Blom - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 22:50 - 23:35 @ De Oosterpoort, Kleine Zaal

23 jaar en een headlinetour door Europa, Mexico, de Verenigde Staten en een plek op Glastonbury. Pip Blom deed het met haar indie-rock. In 2019 is haar debuutalbum Boat uit en daarmee is er nog een droom uitgekomen voor haar.

Queen’s Pleasure - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 01:00 - 01:45 @ De Oosterpoort, Entreehal

Brutale, semi-psychedelische garagerockband uit Amsterdam. Queen’s Pleasure brengt hun wrede poëtische verlangen naar liefde met een gigantisch energiegehalte waar je u tegen zegt.

 

Quique - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 22:45 - 23:30 @ De Oosterpoort, Foyer Grote Zaal

Met festivalshows op Woo Hah!, Down The Rabit Hole en als support voor Ronnie Flex. Zo gaat de Nederlands-Colombiaanse zanger-rapper Quique van hoogtepunt naar hoogtepunt. In 2019 bracht Quique debuut-EP uit.

Ruben Annink - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 19:45 - 20:30 @ De Oosterpoort, Foyer Grote Zaal

Hij was te zien bij Beste zangers van Nederland maar de Haarlemse zanger startte zijn carrière als straatmuzikant. De Nederlandstalige singer-songwriter is op zijn vijftiende ontdekt door Ali B waarna hij nummers opnamen met onder andere Jona Fraser, Teske en Keizer.

Son Swagga - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 00:15 - 01:00 @ De Oosterpoort, CBK

Funk-fusion, spirituele jazz en videogamemuziek van Felix Back brengt hij naar de band genaamd Son Swagga. De groep heeft al twee albums op hun naam staan en stond op North Sea Jazz.

WIES - Noorderslag

Zaterdag 18 januari, 20:30 - 21:15 @ De Oosterpoort, Entreehal

Één van de 12van3voor12, WIES is één van de grootste beloftes in de Nederlandse popscene op dit moment. Ze wonnen de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019. Ook waren ze te zien tijdens de Popronde en bij Song van het Jaar.

Eurosonic Noorderslag vindt plaats van 15 tot en met 18 januari op verschillende plekken in Groningen! Meer info over ESNS 2020 vind je hier