Vorig jaar verscheen ruim 17 jaar na de release van De Posse Deel 5 het langverwachte vervolg van De Posse verzamelreeks. Op 9 juni 2019 werd de release succesvol gevierd met een release party in de Melkweg. Het ondergrondse Nederhop netwerk leek nog altijd springlevend. Afgelopen zaterdag trok De Posse Tour naar de Vorstin in Hilversum met De Onderhonden, O.K., ’t Gilde, Blijf Rauw en zag het publiek de terugkeer van Raymzter.

Blijf Rauw
Het is half tien als host Jason het Amersfoortse collectief Blijf Rauw aankondigt. 50% Neger en Dokter Octavius (voorheen bekend als B.R.A.A.F.) gaan meteen flink tekeer. Onvervalste rauwe hiphop zoals men dat van beide rappers kent. Blijf Rauw staat met de twee nummers 'Little Pony' en 'A Milli Views' op het album De Posse Deel 6.

’t Gilde
De rappers Engel, Just, Surya en Robian vormen samen ’t Gilde. Van deze nieuwe hiphop supergroep mochten luisteraars met de track 'Meters Maken' al een voorproefje horen van de nieuwe album van De Posse. ’t Gilde (vanavond alleen Engel, Just en Surya) geeft een prima show weg met sterke teksten en vette beats. De verwachting is dat ergens dit jaar het eerste album van ‘t Gilde gaat verschijnen. Ook van de rappers afzonderlijk gaan we dit jaar veel horen. Zo viert Steven Engel dit jaar zijn twintigjarig jubileum met een nieuw verzamelalbum en een nieuwe liveshow. Zijn Alles Nog Open Tour gaat op 22 februari van start in Manifesto in Hoorn.

O.K.
MC 3man (Roodbaard) en Deleriaz staan na al die jaren nog steeds bekend voor het brengen van onvervalste oldskool hiphop. We kennen ze nog van het eerste uur onder de naam Ouderkerk Kaffers. Het publiek krijgt nieuwe en oude tracks van het debuutalbum Wie zijn Wij (1994) voorgeschoteld. Ook Jason en Jerome XL doen nog een paar nummers mee.

De Onderhonden
Def P (Osdorp Posse), de grondlegger van de Nederhop, vormt samen met Casto, Jerome XL, Das de Rijmmaniak en Daan de Deegmeester achter de draaitafel, De Onderhonden. De crew staat bekend om zijn unieke freestyle raps en energieke liveshows. Als getergde pitbulls razen De Onderhonden over het podium. Van Def P verschijnt dit jaar het nieuwe album Gevat in 16 Bars en dit wordt op 3 april gevierd met een releaseshow in de Melkweg.

Raymzter
Raymzter is terug van weg geweest en staat voor het eerst weer live op het podium. De Raymzter Mixtape Volume 2 zal binnenkort verschijnen en het publiek krijgt alvast wat nieuw nummers te horen. De rapper gaat tekeer alsof hij eigenlijk nooit is weggeweest en zo sluiten we het feestje af.

Zie hier ons fotoverslag van De Posse's eerdere feestje in de Melkweg.