Onder het genot van een drankje, drie spetterende acts en natuurlijk een patatje met, begaven we ons afgelopen vrijdag naar Patat Met in de Vorstin. Deze maand was het de beurt aan Suzy V, Matt Winson en Tim Dawn om zich te bewijzen in het enige echte Hillywood.

Suzy V

Nostalgie met Suzy V

Gevoelig, oud, maar toch ook nieuw, Suzy V opent de avond. Gehuld in een glitteroutfit betreedt zij het podium. Even lijkt het alsof we via haar muziek in een jazzclub in Frankrijk terecht zijn gekomen, maar later komen ook haar Siciliaanse roots naar boven. De stem van Suzy V reikt van laag tot hoog en wordt aangesterkt door klanken afkomstig uit de trompet. De gehele band bestaande uit Kas Lambers (gitaar), Remon Hubert (drums), Jonne Venmans (bas), Thomas Heikoop (trompet) en natuurlijk Suzanne ten Brink (zang en gitaar) zelf zetten een nostalgische en dynamische show neer. Suzy V haalt alles wat goed en mooi is terug uit het verleden en geeft er haar eigen draai aan. Gehuld in een nieuw jasje komt zelfs nog een cover van Luv langs. Suzy V heeft alles en meer wat je verwacht van een nieuwe Siciliaanse pop-act.

Suzy V

Matt Winson

Folky Matt Winson raakt gevoelige snaar

Na Suzy V belanden we in een heel andere dimensie met Matt Winson: banjo’s, mandolines, trompetten en folky koortjes. Matt Winson is een combinatie van melancholische, elektrische, klassieke en folky sounds. De band bestaat uit Matthijs Steur (zang), Pieter van Winsen (piano), Maikel Warmerdam (elektrisch gitaar), Magnuss Baugis (trompet, bas) en Thomas van Winsen (drums). Ze bouwen een complete sfeer om elk nummer heen met behulp van verschillende sounds en instrumenten. Matthijs Steur’s hoge noten dringen door tot je innerste en raken je diep vanbinnen. Allen zijn goede muzikanten an sich, maar samen creëren ze een uitzonderlijke muur van sound en gevoel. Elk nummer is uniek en schetst een andere sfeer. Deze band krijgt zelfs het Hilversumse publiek stil. Zo puur, zo eigen is Matt Winson.

Matt Winson

Matt Winson

Tim Dawn

Tim Dawn

Tim Dawn brengt dansbare indiepop

Het is nooit te laat voor een carrière-switch, laat ook Thijs Vroegop, de naam achter Tim Dawn, zien. Na zijn rechtenstudie te hebben afgerond, besefte hij dat muziek toch wel hetgeen was hem het best lag. Tim Dawn maakt moderne indiepop, waar invloeden zoals James Bay en Hozier in terug te horen zijn. Hij werd dit jaar uitgeroepen tot 3FM-talent en heeft meerdere singles die tot TopSong werden gekroond bij Radio 2. Met catchy, dansbare nummers en een super intense bas sleept de solide vierkoppige band het publiek van de Vorstin mee, dat maar al te graag meedanst.

Tim Dawn