Kita Menari is een Nederlandse indieband met een Maleisische naam die vrij vertaald ‘We dansen’ betekent. Prima gekozen, want dansen is wat je wilt doen zodra je de catchy popsongs hoort. Met de EP 'Lagoon' ging Kita Menari vorig jaar knallend van start: eerste single 'Young Lovers' haalde de top vijf van de Spotify viral charts in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, en werd ook nog eens Topsong op Radio 2.

Afgelopen woensdag 20 november vond in de Amsterdamse Melkweg de albumrelease van de indietronicagroep plaats. Met het nieuwe album, dat bestaat uit de twee EP’s ‘Dreaming All The Time’ en ‘Finally Awake’, breken ze samen met Alaska Pollock de Upstairs van de oude melkfabriek volledig af.

Alaska Pollock warmt de zaal op

De avond is nog jong wanneer de eerste noten van de Amsterdamse electro popband Alaska Pollock klinken. Songs als ‘Read Between The Lines’ en ‘So Bad’ krijgen het publiek snel enthousiast en geïnteresseerd. Funky doch sfeervolle gitaarpartijen, strakke drums, sterke zanglijnen en een functionele hoeveelheid aan backingtracks getuigen van een ervaren rockband. Met een outro die zó een lange gitaarsolo bevat dat het op een muzikale analogie van de Brexit begint te lijken, weet Alaska Pollock absoluut op een gestroomlijnde, muzikaal kwalitatief goede en originele manier de bezoekers in de Melkweg op te warmen voor de hoofdact.

Kita Menari is zelfverzekerd en energiek

Het duurt niet lang voordat Kita Menari haar sfeervolle intro laat horen. De muzikanten betreden het podium. De zang begint vrij zacht, maar dat wordt snel hersteld door de geluidstechnicus. De bandleden rondom de flamboyante zanger Micha de Jonge zijn energiek en gedisciplineerd. De band speelt haar bekendere werk, zoals ‘Pretty Sure' en ‘Young Lovers’. Het publiek participeert als een groep baby boomers die in de Ziggo Dome een show van Bon Jovi aan het bijwonen zijn, oftewel: ontzettend enthousiast.

Het publiek hangt vanaf het eerste moment aan de lippen van de bandleden. Halverwege de set wordt er een momentje genomen om te praten over het album en champagne in te schenken. Na het team individueel te bedanken begint Kita Menari weer te spelen. Onder andere hitnummer 'Feel It All' komt voorbij. De dream popband rond het optreden met kwaliteit, zelfverzekerdheid en pit af.

Al met al een sfeervolle, cohesieve en zeer amuserende avond in de Melkweg.