Afgelopen donderdag stonden Abdomen, Pauper en Alfred and The Disappointments, in het kader van een jarige drummer, in Skatepark Noord voor een potje harde maar vooral ook intieme herrie. Met zo’n line-up konden wij het natuurlijk niet laten om even langs te gaan om een kijkje te nemen. Een kort en bondig verslag, want er viel veel te hard te genieten.

Abdomen

Abdomen

Abdomen warmt geleidelijk op

Na een lange opbouwsessie is het aan Abdomen en hun avant-punk om de avond in het redelijk goed gevulde Skatepark Amsterdam af te trappen. Het voordeel aan zo’n kleine zaal is dat je een echt oefenruimte gevoel krijgt. Je staat altijd vooraan, recht voor de versterkers, en ondanks dat er vooral een dikke bak lawaai uit de versterkers komt, heeft het hierdoor toch ook iets intiems. Nu krijgt Abdomen iedere zaal wel aan het springen, maar vanavond hoeven ze er nauwelijks moeite voor te doen. Abdomen lijkt ietwat tam vanavond, maar laait dan uiteindelijk toch op. Ze spelen zeker geen onverdienstelijke set, maar het echte vuurwerk blijft helaas uit tot het allerlaatste nummer.

Pauper

Pauper verrast met unieke set-up

Na een korte pauze is het de beurt aan Pauper. Van horen zeggen in de wandelgangen schijnt dat de band nogal uniek is in zijn set-up. Daar bleek geen woord van gelogen. Met een basgitaar die als een volledige band klinkt, een drummer die z’n drumstel nog net niet door de vloer de kelder in slaat en een frontman die nog het meest doet denken aan Keith Moon met een mic was dit toch wel echt de verrassing van de avond. De energieke en explosieve liedjes schallen door de ruimte en de pure ongebreidelde passie spat van het podium af. De baslijnen pompen ongekend hard door de versterker terwijl de frontman zichzelf de zaal in slingert. Het is hard, in your face en een directe aanval op je zintuigen. De heren van Pauper weten hoe ze herrie moeten maken.

Pauper

Fijne afsluiter met Alfred and The Disappointments

Nadat we even op adem hebben kunnen komen is het de beurt aan Alfred and The Disappointments. Na een band als Pauper ligt de lat hoog, maar ook Alfred and The Disappointments stellen niet teleur. Met hun hardcorepunk-meets-garagerock houden ook zij de zaal in beweging, ondanks de ontzettend hoge lat die Pauper voor ze heeft achter gelaten. De band is een prima afsluiter van een lawaaiierige avond. Wij zijn in ieder geval weer even lekker uitgewaaid voor de versterker, en beter dan dat wordt het niet.

Abdomen