De van oorsprong Amsterdamse DRUMMAKID is met veel projecten tegelijk bezig. Hij heeft zijn eigen label ‘KRUGANG’, is de drummer van Typhoon en maakt ook zijn eigen muziek. Vandaag brengt hij zijn nieuwe EP ‘Here goes nothing’ uit, ter voorbereiding op het project dat in het najaar gelanceerd wordt. Over dat project mogen we nog niet zo veel delen, behalve dat de naam afgekort ‘L.O.T.C.C.’ is en hij er met onder andere een Noord-Hollandse zangeres voor zal samenwerken. Over die nieuwe EP mogen we je nu wel al alles vertellen.

Zijn vorige en eerste EP bracht DRUMMAKID uit in november 2016. Eigenlijk was hij de afgelopen tijd bezig met het ‘L.O.T.C.C.’ –project , maar hij wilde niet te lang wachten met het delen van nieuwe muziek. “Ik dacht: ik moet de mensen in de tussentijd ook wat geven, want interesse vasthouden voor je muziek is tegenwoordig niet heel makkelijk. De aandacht van mensen is zo afgeleid.”

Naam: DRUMMAKID a.k.a. Eddy

Geboorteplaats: Amsterdam

Geboortejaar: 1991

Favoriete drummer: Questlove

Luistert graag naar: Van alles, van Lana del Rey tot Jimi Hendrix

Grootste muzikale droom: Reizen met muziek en een drumschool in Ghana (waar zijn roots liggen) beginnen.

In vijf dagen schreef hij de vijf songs van ‘Here goes nothing’, iedere dag ééntje, die hij opnam in de Redbull Studio in Amsterdam. Dat is best wel snel, maar deze man heeft het geluk iedere dag en altijd met muziek bezig te kunnen zijn, zo vertelt hij tijdens het interview. Vanaf vandaag zijn de vijf nummers dus online te vinden. Nummers die we echt los moeten zien van zijn werk voor Typhoon. “Ja natuurlijk inspireert de muziek die ik met Typhoon maak me ook voor mijn eigen werk, maar ik word door heel veel  verschillende genres geïnspireerd. De nieuwe EP is net als ‘L.O.T.C.C.’ echt een eigen project. ‘Here goes nothing’ is een mix van verschillende sounds: vooral trap uit verschillende decennia, maar ook met bijvoorbeeld reggae-invloeden.”

Identiteit & ontwikkeling

De nieuwe EP van DRUMMAKID is voor hem een manier om zijn persoonlijke ontwikkeling te laten zien, voor het grotere project gelanceerd wordt. “Ik ben sinds m’n eerste EP echt gegroeid in het vertellen van verhalen, wat ik graag wil delen. Maar ook muzikaal heb ik me meer kunnen ontwikkelen. Met ‘Here goes nothing’ wil ik van beide een voorproefje geven.”

Muzikale groei en de ontwikkeling van een eigen identiteit zijn twee belangrijke factoren voor DRUMMAKID. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor de artiesten die hij tekent bij zijn label. “Ik  zou graag een ‘independent movement’ zien in de muziek. Ik vind dat je als muzikant je eigen identiteit moet kunnen behouden en niet te veel moet laten beïnvloeden door wat een label of een manager van je wil. Iedereen die bij KRUGANG heeft getekend, moet zijn creatieve vrijheid blijven behouden en zich kunnen ontwikkelen. Ik neem zelf ook die ruimte en gebruik het muzikaal en op andere fronten. Zo maak ik ook een deel van de artwork voor bij m’n muziek. Die artistieke vrijheid is waar ik echt voor sta en dat zou ik ook graag meer willen verspreiden.”