Noord-Holland verovert Eurosonic Noorderslag 2017 #1

Wij zetten de pareltjes van Noord-Hollandse bodem voor je op een rijtje.

Nora Zuijdam ,

Van 11 tot en met 14 januari wemelt het in Groningen weer van de muziekliefhebbers, die op zoek zijn naar nieuwe bands. Het is weer tijd voor het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic Noorderslag. Ook dit jaar staat er weer doorbrekend talent uit de regio Noord-Holland, vooral uit Amsterdam, gepland op de timetable. Wij zetten ze voor je op een rijtje in twee artikelen. In dit eerste deel vind je de bands van A t/m I.

Bartek

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De mannen van Bartek maken heerlijke garagerock, waarmee ze het publiek omtoveren tot een kolkende massa. Met hun in september uitgebrachte EP’tje genaamd ‘Beach’ op zak gaan ze naar ESNS. Dat wordt lekker rondjes rennen in die Marathonzaal.

Za 14 jan, 01:45 - 02:30: De Oosterpoort - Marathonzaal

Brass Rave Unit

Ze omschrijven zichzelf als ’’Amsterdams eigenste mobiele akoestische fissa brigade voor alle gelegenheden’’. Maar wel een fissa brigade waarbij er ook gewerkt wordt aan een debuut EP. Met hun aanstekelijke livemuziek hebben ze de clubscene van Amsterdam al om hun vinger gewonden. Nu Groningen nog.

Za 14 jan, 00:15 - 00:45: De Oosterpoort - Kelder 

Canshaker Pi

Na een stomende show op Noorderslag 2016 mogen deze genadeloze heren het dit jaar weer dunnetjes overdoen. Het afgelopen jaar hebben zij naast twee EP’s ook een album uitgebracht bomvol strakke rocknummers en pakkende gitaarrifjes.

Za 14 jan, 22:45 - 23:30: De Oosterpoort - Marathonzaal

Celine Cairo

Even iets heel anders. Celine Cairo maakt melancholische en gevoelige singer-songwriterpop. Ze timmert al aardig aan de weg met haar EP’s en het debuutalbum komt net vers van de pers. Op ESNS mag ze deze met haar prachtstem ten gehore brengen.  

Za 14 jan, 00:15 - 01:00: De Oosterpoort - Patio

CUT_

Bij dit duo wordt vaak gedacht aan de vertaalde cover van Stromae’s Papaoutai, maar zelf produceren ze ook steengoede electropop. Op Eurosonic Noorderslag zullen ze hun piepjonge single ‘Undertow’ vertolken en mensen kennis laten maken met hun eigen veelzijdige geluid.

Do 12 jan, 23:15 - 00:00: DOT

Darlyn

Over veelzijdige muziek gesproken: Darlyn combineert allerlei genres tot een aanstekelijke mengelmoes van vrolijke en dromerige muziek. Pop, folk, rock en soms zelfs een vleugje country. Met twee recent uitgebracht singletjes zijn ze op weg naar internationale faam.

Za 14 jan, 20:30 - 21:15: De Oosterpoort - CBK Triadezaal

Death Alley

Flink harde psychedelische rock komt uit de vingers van deze Amsterdamse heren. Na hun succesvolle Lemmy lives: A Motörhead memorial komt begin 2017 ook nog een live-album tevoorschijn. Want ja, sommige muziek werkt alleen als het live is.

Do 12 jan, 01:15 - 02:00: Vera

De Kift (+Rats On Rafts)

Tegenwoordig doet De Kift het met Rats On Rafts en dat voelt goed. De samenwerking tussen deze twee bands zorgt voor een verrassend goede herrie die het beste punk te noemen is. Als je onsamenhangend genot zoekt, moet je zeker hier zijn.

Vr 13 jan, 20:45 - 21:30: Eurosonic Air

De Nachtdienst

Tussen al dat lekkers zit natuurlijk ook nog een goede dosis hiphop. De mannen van De Nachtdienst maken Nederlandstalige, rustige muziek die veel verder gaat dan alleen het genre hiphop. In 2017 komt hun album uit, wat gegarandeerd zal zorgen voor nogal wat doorgehaalde nachtjes.

Za 14 jan, 22:00 - 22:45: De Oosterpoort - CBK Triadezaal

Donnie

Zijn muziek is minstens zo bijzonder als zijn verschijning. De jonge Amsterdamse hiphop/RNB Maradonna, a.k.a. Maradonnie, doet het goed. Met Bas Bron als meester, flink wat muziek op zak en een clubtour op de agenda kan er weinig meer mis gaan met deze blonde god.

Za 14 jan, 02:15 - 02:45: De Oosterpoort - Kelder 

Gallowstreet

Gallowstreet maakt van ieder optreden een fanfarefeestje. Hun vrolijk klinkende brassmuziek inclusief toeters en blazers is zeker een sfeermaker. In 2016 hebben ze ook nog een album gerealeased. Feest, feest en nog eens feest.

Do 12 jan, 20:45 - 21:30: Eurosonic Air

Hibakusha

Weer even een hardere variant in de lijst. Deze vijfkoppige Haarlemse band maakt echt stevige metal. Na een succesvol debuutalbum en een daaropvolgende tour vinden de heren dat het smaakt naar meer. Nieuwe shows en nieuw materiaal staan op de planning.

Vr 13 jan, 17.00 - 20.00: Lola - Buma ROCKS! Loud & Proud

Indian Askin

Deze Amsterdamse garagepunkers hebben het helemaal gemaakt het afgelopen jaar. Zo scoorden ze een enorme hit én brachten ze een debuutalbum uit. Ze stonden op veel festivals waar ze ontzettend veel goede shows weggaven.

Vr 13 jan, 22:15 - 23:00: Huize Maas