Nachtgenootschap Alkmaar organiseert opnieuw debat

Amsterdamse nachtburgemeester Mirik Milan één van de sprekers

Redactie 3voor12NH ,

Aanstaande vrijdag vindt het tweede nachtdebat over het Alkmaarse nachtleven plaats. Het Nachtgenootschap heeft Chris Keulemans, (oprichter van literatuurpodium Perdu en programmamaker en directeur van de Balie), Eva Middelhoff (artistiek manager en adjunct-directeur van Cool Kunst En Cultuur te Heerhugowaard) en Mirik Milan (nachtburgemeester van Amsterdam), uitgenodigd om te vertellen over hun ervaringen. Leonie van Veen, die werkzaam is bij het Brugtheaterfestival, is debatleider.

Sinds het eerste debat in mei 2014 is er al heel wat veranderd in Alkmaar. In juli 2015 kregen cafés vrije sluitingstijden. Uit de evaluatie na drie maanden bleek deze verandering grotendeels goed te bevallen.

Het Nachtgenootschap, onder leiding van aanjager en officieus nachtburgemeenster Robert-Jan Wille, heeft inmiddels een sterke positie als adviseur en gesprekspartner van zowel organisators als de gemeente gekregen. Met de inloopspreekuren voorziet het aspirant-organisatoren direct van advies.

Op het advies om zelf initiatief te nemen, sprong de organisatie Gewaagd in het gat van een grote behoefte, dancefeesten. Na een tweetal illegale raves, streek de organisatie ook neer in Hal 25 voor een succesvolle editie. Inmiddels is de organisatie een naam voor danceminnend Alkmaar.

Een pijnpunt blijft echter dat poppodium Victorie geen gebruik kan maken van de nieuwe horecawet. Met de bouw van een nieuwe locatie blijft dit een belangrijk onderwerp. Tijdens het debat leiden de sprekers ieder het onderwerp in waarin zij zijn gespecialiseerd. Aanwezigen krijgen daarna de kans om in gesprek te gaan over het verbeteren van het Alkmaarse nachtleven.

Het debat vindt plaats in Hal 25 te Alkmaar en start om 19.00 uur