De Stad Als Podium: Lucky Fonz III

Huiskamerconcert in het Teylers Museum

Tekst: Erik Groot - Foto's: Lucia Hoenselaars ,

Haarlem opent haar cultureel seizoen met festival Stad Als Podium: unieke optredens op maar liefst 14 (bijzondere) locaties in de binnenstad. 3VOOR12/Noord-Holland doet uitgebreid verslag. Lucky Fonz III verzorgde een intiem optreden in de gehoorzaal van het Teylersmuseum.

Huiskamerconcert in het Teylers Museum

'Hebben jullie het pauzemuziekje gehoord?' is het eerste wat Lucky Fonz III vraagt als hij binnen komt lopen. 'Boudewijn de Groot.' Een van zijn grote voorbeelden. Toevallig uit Haarlem, wat dit extra toepasselijk maakt. Voor het optreden is maar twintig minuten ingepland dus krijgen we een korte set. Na nog enig geklets met mensen uit het publiek over singer/songwriters uit de jaren zestig en zeventig begint de Nijmegenaar te spelen.

Hij speelt hoogstens vier liedjes; de rest wordt ingevuld met gepraat en improvisatie. De gehoorzaal van het Teylersmuseum zit vol met zo’n 150 mensen en iedereen zit aandachtig te luisteren en lacht wanneer Otto, zoals Lucky Fonz III echt heet, weer een grapje maakt. Ondanks de korte speeltijd is het een goed optreden. Hij is niet de beste zanger, maar dat wordt gecompenseerd door zijn sterke teksten met hier en daar een humoristisch tintje. Een volle zaal, maar vooral een intieme sfeer, maakt dit optreden compleet.

Maar liefst drie keer speelt Lucky Fonz III die middag in het Teylers museum. Als hij bij het derde optreden vraagt wie er eerder die middag ook al geweest is, gaan er zeker dertig handen de lucht in.