In de studio met de Rob Acda finalisten

Deel 2: The RED17

Tekst en foto's: Niels Watermulder ,

De vijf bands die in de finale staan van de Rob Acda Award krijgen allemaal de kans drie nummers op te nemen in de VooDooVox studio in Haarlem. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit proces op de voet met een camera in de hand. In deel 2: The RED17.

Deel 2: The RED17

The RED17 bestaan uit Nicky (Zang/gitaar), Niels (Gitaar), Marius (Bas) en Maikel (drum). In deze bezetting spelen ze ongeveer 1,5 jaar samen. Ooit is de band begonnen als instrumentale band.

Vanuit deze achtergrond worden ook de nummers geschreven. Eerst staat het muzikale gedeelte en later wordt er een tekst aan toegevoegd. De vier bandleden hebben allemaal een even grote invloed op een nummer. De teksten zijn echter voornamelijk van de hand van Nicky. Het is de eerste keer dat ze gezamenlijk in een studio staan.

Ze barsten van de energie en beginnen eerst met het opnemen van het instrumentale deel. Als de soundcheck is gedaan beginnen ze met het opnemen van Breathe. Daarna beginnen ze met het lastige en rustigere nummer The Remedy om al redelijk snel over te gaan op Leave the Light on. Later gaan ze weer verder met the Remedy. Als het instrumentale deel staat worden de zangpartijen op de harde schijf gezet.