In de studio met de Rob Acda finalisten

Deel 4: We Stole The Zebra

Tekst en foto's: Yuri Saalberg ,

De vijf bands die in de finale staan van Rob Acda Award krijgen allemaal de kans drie nummers op de nemen in de VooDooVox studio in Haarlem. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit proces op de voet met een camera in de hand. In deel 4: We Stole The Zebra

Deel 4: We Stole The Zebra

Er heerst een ontspannen, maar zeer energieke sfeer in de VooDooVox studio in Haarlem. We Stole The Zebra is klaar om te rocken. Ook deze band heeft de finale van de Rob Acda Award gehaald en mogen een paar nummers opnemen.

We Stole The Zebra telt vijf leden: Sharon drumt, Seppl speelt toetsen, Robin is de bassist, Bram de gitarist en Sarah-Jane zingt. Hoewel ze allemaal rond de twinting jaar zijn, willen ze toch een geluid 70's geluid laten horen. Op de vraag wat voor muziek ze maken antwoorden ze allemaal duidelijk: 'Roots'. Ze omschrijven zichzelf als rock/groove/roots band. De sound wordt bepaald door stevige gitaar riffs, Hammond gevaar en een sterke ritmesectie. Ze namen net als de andere bands drie nummers op: Monsters, Time for me en Freedom. Deze laatste schreven ze een week voor de opname.