Noord-Hollandse Nieuwe: Coco Bongo and The Bonfire Ranch of Love

“Eigenlijk is het een schilderij”

tekst: Miranda Huibers ,

In de rubriek Noord-Hollandse Nieuwe belichten we buitengewoon Noord-Hollands talent. In deze aflevering: Coco Bongo and The Bonfire Ranch of Love. Een bont gezelschap uit de kop van Noord-Holland dat zichzelf nog het meest beschouwd als een gek schilderij.

“Eigenlijk is het een schilderij”

Nu nog onbekend, maar binnenkort voor uitpuilende zalen. Tenminste, als het aan ons ligt. In de rubriek Noord-Hollandse Nieuwe belichten we talent van eigen bodem dat - hopelijk - ook buiten onze eigen provincie gehoord zal worden. In deze aflevering: Coco Bongo and The Bonfire Ranch of Love. Met een optreden in de Magneetbar op Lowlands achter de rug is het hoogtijd voor een interview met dit bonte gezelschap uit Schagen. 3VOOR12/Noord-Holland spreekt zanger Daan.

Wat is Coco Bongo?
“Wat is Coco Bongo?", herhaalt zanger Daan. Er wordt druk overleg gepleegd met de rest van de bandleden. "Eigenlijk is Coco Bongo een schilderij. Er hangt altijd een schilderij bij onze optredens. Die is lekker gek. Een brilletje heeft ie, een hoed op en een grasspriet in zijn mond. Dus dat is Coco Bongo.”

Hoe zou je de muziek omschrijven?
“Dat is zegmaar een flow van reggea en gipsy. En eigenlijk alles wat dansbaar is. Funky, experimentele rocksound. Het is een pot pouri, een mix van heel veel soorten muziek.” Op de achtergrond schreeuwt iemand: “Cross over!” Daan: “Ja, een cross over noemen ze dat inderdaad.”

Hoe is Noord-Holland voor een band als Coco Bongo?
“Perfect. Noord-Holland is de plek voor ons. We kunnen lekker veel optreden, onze oefenplek is hier, middenin een weiland. Noord-Holland is alles.”

Wat brengt de toekomst?
“We zijn nu bezig met een tweede demo album. We gaan lekker veel optreden, centjes verdienen. We kijken gewoon hoe het gaat. In ieder geval zoveel mogelijk optreden.”

Ons oordeel:

Coco Bongo is in woorden te vatten en moet je eigenlijk gewoon ondergaan. Het is een gezelschap dat overloopt van het zelfvertrouwen en daardoor in staat is elk publiek naar zijn hand te zetten. Dat doen zij op geheel eigen wijze, met een mix van funk, ska, rock en disco. En altijd is er die knipoog, alsof élke stijl, élk nummer voor de muzikanten zelf ook maar een grap is. Ga 't beleven.