Hillstomp krijgt zelfs dancefans in beweging

Nieuwe seizoen Loudroom goed begonnen

tekst: Hiske Pronker - foto's: Johan Algra ,

Het concertseizoen is weer begonnen en dus is het ook weer tijd voor Loudroom. Oftewel: het maandelijkse portie vuige muziek in de Parkhofzaal van Victorie. Met Hillstomp, een 'bucket and slide rock 'n' roll band' die zeer dicht tegen de blues aanschurkt. Een band die zelfs danceliefhebbers wist te bekoren. Swingend, hypnotiserend en ruig.

Nieuwe seizoen Loudroom goed begonnen

De aftrap van het nieuwe seizoen Loudroom in Victorie werd verzorgd door Hillstomp. Een “bucket and slide brand rock n' roll band”, zoals ze het zelf noemden. Een stel dat voorheen door het leven ging als een bucket and slide bluesduo. De blues is nog steeds sterk aanwezig bij Hillstomp. Het soort ruigere, hypnotiserende  blues dat inderdaad erg dicht tegen rock 'n roll aanligt. Ze speelden niet voor niets de cover Goin' Down South van RL Burnside.

Twee alinea's speciaal voor drummer John Johnson. Hij bespeelde een drumkit dat bestond uit: drie stapels met emmers, waarvan één met een remschijf erbovenop. Eén barbecue, drie kleine bekkens, een tamboerijn op de plek van de hi-hat (met voetpedaal) en één bassdrum. Dat alles bespeeld met plastic stokken waar hij ook brushes uit kon draaien en af en toe een sambabal.

Voor een paar nummers pakte hij er ook een wasbord met lepels bij en hij nam ook nog de achtergrondvocalen voor zijn rekening. Met de bassdrum legde hij vooral een steady beat neer, lekker doorstampen heet dat. Tussen de nummers door was hij op zoek naar zijn bril die om de haverklap van zijn neus viel. Maar vooral zat hij, bijna in trance, te genieten. Zijn spel was niet heel ingewikkeld, maar wel zeer swingend en lekker.

Henry Kammerer gierde er ondertussen overheen met gitaar of banjo, vaak met slide. Nam het leeuwendeel van het zingen voor zijn rekening en leek af en toe te verdwijnen in de muziek. Flink portie ruis op de stem. Hillstomp is een lekker duo dat behalve het publiek ook zichzelf erg blij maakte met wat ze deden.

Een lekker rondspringende, dansende dame (vooroordelen doen vermoeden dat ze eigenlijk voor DJ Isis kwam die in de grote zaal draaide) kreeg nog een “thanks for dancing, darling” en ook de rest van het publiek werd regelmatig bedankt voor de enthousiaste reacties.

Gezien: Loudroom, met: Hillstomp
Victorie (Parkhofzaal), Alkmaar, 19 september