Het wei-gevoel: Zomerpop

Zondag 6 september in Hoogwoud

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. Vandaag: Zomerpop.

Zondag 6 september in Hoogwoud

Concertzalen gaan op slot, festivalweides worden geopend. Zodra het voorjaar aanbreekt verkiest Noord-Holland massaal de buitenlucht. Haast elke plaats in onze provincie, groot of klein, heeft zijn eigen popfestival. Welke te kiezen? 3VOOR12/Noord-Holland maakt in Het wei-gevoel een voorselectie.

Wanneer?
Zondag 6 september, vanaf 13:00.

Waar?
Recreatieterrein De Weyver in Hoogwoud (gemeente Opmeer).

Wat?
Zomerpop.

Zomerpop?
Eigenlijk een tweedaags festival, maar het zaterdagprogramma (Jacques Herb, Anny Schilder, Peter Koelewijn) laten we gemakshalve links liggen. Blijft over een indrukwekkend lijstje artiesten voor de zondag. Met eenn verrassende internationale naam, enkele bekende Nederlandse bands en vooral veel lokale helden. Overigens staat Zomerpop niet synoniem voor rockmuziek. Ook de line-up van het dance-podium mag er zeker zijn.

Namen?
Om maar met die verrassende buitenlandse naam te beginnen: The Buzzcocks, de legendarische punkband uit Engeland. Uit eigen land: Dio, De Staat, Lucien Foort en Afrojack. Uit eigen provincie: The Shavers, The Electric Jets, The La La Lies, Beavershot en Ravolva.

Kosten?
Een ticket voor de zondag € 17,50 in de voorverkoop en € 19,50 aan de kassa. Zie de website van Zomerpop voor de voorverkoopadressen.