The Electric Jets en The Death Letters passen bij elkaar

Beide jonge rockformaties zijn goed op weg

tekst en foto's: André Boontjes ,

'Een explosie van muziek uit het vat met Hollandse nieuwe.' Zo kunnen we de avond met de jonge rockers van The Death Letters (Zuid-Holland) en The Electric Jets (Noord-Holland) het beste omschrijven. Beide jonge bands zetten in Enkhuizen een goede show en bewijzen: de jeugd heeft de toekomst.

Beide jonge rockformaties zijn goed op weg

In het progressieve programma van jongerencentrum Cayen stuit men toch iedere keer weer op juweeltjes van optredens. Na optreden Na optredens op Lowlands en Noorden doen The Death Letters tijdens hun clubtour het podium in Enkhuizen aan. De avond wordt extra interessant vanwege het Noord-Hollandse voorprogramma:  The Electric Jets.

Een roerige tijd hebben de heren van The Electric Jets uit Heerhugowaard wel een beetje achter de rug. Nadat The Electric Jets in 2006 werd opgericht met Axel van der Lugt (zang/gitaar), Colin Vlaar (bas), Alex Huis in ’t Veld (gitaar) en Dorus Smit (drums) hebben de tieners al het nodige bereikt. Op hun naam staan reeds de De Slag van Hoogwoud en de Westfriese Popprijs. Het was daarom ook misschien even slikken dat bij het betreden van het podium de zaal een heel klein publiek bevatte. Dat deed geen afbreuk aan het optreden. Voor de nummers werd lekker de tijd genomen en de bandleden had het zichtbaar naar hun zin. Ook het publiek, dat gelukkig snel groeide, genoot met volle teugen.

Voor de The Death Letters, bestaande uit Victor (drums, 16 jaar) en Duende (gitaar/zang, 17 jaar), is de zaal daardoor al goed in de stemming. Het is de laatste tijd heel erg hard gegaan voor het Dordrechtse duo. Optredens op tv en Noorderslag waren deels het resultaat van de 'steun' die de heren kregen van 3FM-dj Eric Corton. De ervaring die The Death Letters reeds hebben opgedaan, straat er in Enkhuizen vanaf. Het optreden wordt professioneel neergezet, alsof de pubers nooit iets anders gedaan hebben. Het enige wat misschien ontbreekt is contact met het publiek.

Met deze avond in ogenschouw genomen gaat het goed met de muziek. The Death Letters en The Electric Jets zijn beide goed op weg om een lange carrière te beginnen in de muziek. Wij weten het, nu de rest van de wereld nog.

Gezien: The Death Letters, The Electric Jets
Cayen, Enkhuizen, 24 oktober 2009