Popronde komt naar Noord-Holland

24 oktober in Alkmaar, 6 november in Haarlem

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het rondreizende bandjesfestival de Popronde doet binnenkort Noord-Holland aan. Aanstaande zaterdag stopt het circus in Alkmaar. Vrijdag 6 november staat Haarlem op het programma.

24 oktober in Alkmaar, 6 november in Haarlem

De Popronde is een gratis toegankelijk, landelijk reizend festival dat ieder najaar plaatsvindt. Tot enkele jaren geleden ontbrak Noord-Holland in het ‘tourschema’ van de Popronde, maar anno 2009 stopt het circus liefst twee maal in onze regio. Zaterdag 24 oktober bezoekt de Popronde Alkmaar. Vrijdag 6 november is het de beurt aan provinciehoofdstad Haarlem.

De essentie van de Popronde is even simpel als doeltreffend. Selecteer een aantal bands, selecteer een aantal plaatselijke cafés, combineer beide, en een succesvolle avond is gegarandeerd. Met name die selectie van deelnemende bands is een sterk punt van de Popronde. Zo liet de organisatie vorig jaar het destijds nog onbekende bandje De Staat langs menig Nederlandse stad touren. Het is dé manier om het lokale horecapubliek in aanraking te laten komen met alternatieve-popbands van eigen bodem.

Het lokale publiek van Alkmaar is aanstaande zaterdag aan de beurt, als de Popronde veertien cafés in de binnenstad overneemt. Het feest begint om 20.00 uur in de Ierse pub Gunnery’s, waar The Blue Shades aftrappen. Vier uur later speelt het Haarlemse Chef’Special, de laatste band van de avond, in café Stapper. In Haarlem doen dertien horecagelegenheden mee aan de Popronde, waarvan popzaal Patronaat ongetwijfeld de bekendste is.

De volledige line-up in Alkmaar en Haarlem is te uitgebreid om hier te bespreken. Check de website van de Popronde voor een uitgebreid programma en tijdsschema.