Het wei-gevoel: Discpop

Zondag 18 oktober in Castricum

tekst: Tessa van den Brink ,

Groot of klein, haast elke Noord-Hollandse plaats heeft wel zijn eigen popfestival. Wat nu te kiezen in dat enorme aanbod? 3VOOR12/Noord-Holland neemt je bij de hand en leidt je in 'Het wei-gevoel' langs enkele pareltjes. In de laatste aflevering van het seizoen: Discpop.

Zondag 18 oktober in Castricum

Concertzalen gaan op slot, festivalweides worden geopend. Zodra het voorjaar aanbreekt verkiest Noord-Holland massaal de buitenlucht. Haast elke plaats in onze provincie, groot of klein, heeft zijn eigen popfestival. Welke te kiezen? 3VOOR12/Noord-Holland maakt in Het wei-gevoel een voorselectie. 

Wanneer? 
Zondag 18 oktober, vanaf 12.00 uur. 
 
Waar? 
Plein Geesterhage in Castricum. 
 
Wat? 
Discpop. 
 
Discpop? 
Dus jij dacht dat het festivalseizoen al voorbij was? Dacht het niet: jongerencentrum Discovery in Castricum organiseert zondag 18 oktober het allerlaatste openluchtfestival van Noord-Holland. De naam van dit nieuwe festival is Discpop. Het is zonder meer een dapper initiatief, een evenement in de buitenlucht organiseren in de herfstige oktobermaand. Op het plein van cultuurcentrum Geesterhage zullen verschillende goede bands optreden. Het is dus te hopen dat de weergoden meewerken.

Namen? 
De line-up is veelzijdig: onder andere Wave Zero (alternative rock), Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte (electrorock), Sweet Empire (punkrock) en Bassa Klanka (hiphop) staan op het programma. Ook zijn er enkele sportieve, culturele en kinderactiviteiten georganiseerd.
 
Kosten? 
Geen. Discpop is gratis toegankelijk.