'Volg de orders van Het Brein!'

EP-release Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte in het Patronaat Café

tekst: Tessa van den Brink - foto's: Jorinde Reijnierse ,

Afgelopen vrijdag vond de EP-release van Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte plaats in het Patronaat Café. De EP, getiteld Op Zoek Naar De Zesde Dimensie werd met een feestelijke show gepresenteerd, waarbij vooral de vaste schare fans uit hun dak ging.

EP-release Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte in het Patronaat Café

Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte werd eind 2006 opgericht, oorspronkelijk als eenmalig project onder de naam Spoekie en de Woekies featuring JarJar Beng, speciaal voor een thema-avond in De Bakkerij in Castricum. De bandleden besloten echter dat ze samen verder wilden en speelden na die eerste show onder hun nieuwe naam nog vele andere malen in onder andere De Bakkerij, Atlantis, De Nozem & De Non, OCCII en op verschillende festivals in de regio. Onder de Bakkerijbezoekers is ‘Het Brein’ inmiddels een begrip.

Afgelopen vrijdag, bijna drie jaar na hun eerste optreden, presenteerde de band hun eerste EP, getiteld Op Zoek Naar de Zesde Dimensie, genaamd naar de dimensie waar volgens hen alle verloren spullen heen gaan. Gekleed in hun kenmerkende grijs met groene pakken stonden ze op het podium van het Patronaat Café, als aftershow van Stuurbaard Bakkebaard.

Voor het podium stond een flinke schare trouwe Brein-aanhangers, de vaste groep Bakkerijbezoekers die vrijwel altijd aanwezig is bij hun shows. Een paar jongens hadden speciaal voor deze gelegenheid hun baard laten staan. Ook vloog er een aantal gekleurde boa’s door de tent. Achterin de zaal stonden wat mensen, die waarschijnlijk nog nooit van Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte gehoord hadden, rustig hun biertje te drinken, zich verbazend over de gekte die vooraan gaande was.

Gezien: Het Brein Dat Kwam Uit De Ruimte
Patronaat (café), Haarlem, 30 oktober 2009