Popronde Haarlem moet traditie worden

“Het past bij deze stad”

tekst: Maikel Ineke ,

Na Alkmaar volgt Haarlem. Het rondreizende bandjescircus de Popronde strijkt aanstaande vrijdag neer in onze provinciehoofdstad. Het is de tweede opeenvolgende keer dat het evenement in Haarlem plaatsvindt, en wat de organisatie betreft betekent dat het begin van een traditie.

“Het past bij deze stad”

Aanstaande vrijdag beleeft Haarlem zijn tweede opeenvolgende editie van de Popronde. Verspreid over vijftien cafe’s in de binnenstad treden achttien talentvolle Nederlandse bandjes op. “We willen in deze stad een traditie maken van de Popronde”, meldt Sofie Krop namens de organisatie.

Volle bak
“Vorig jaar hadden we een relatief korte voorbereidingstijd”, vertelt Krop. “Met name op het gebied van publiciteit waren we wat tekort geschoten. Toch was het toen in de meeste kroegen volle bak. Het publiek was enthousiast, evenals het merendeel van de deelnemende kroegen. Mede daarom zijn we dit jaar vol goede moed aan de organisatie begonnen.”

Wat Krop betreft wordt de Popronde in Haarlem een traditie. “We zijn voornemens om het evenement ook voor de komende jaren gestalte te geven. Het past uitstekend bij deze stad. Haarlem is toch een cultuurstad. Veel kroegen zijn al gewend om bandjes neer te zetten en ook het publiek staat open voor livemuziek. Wij denken daarom dat het zeker mogelijk is om bij de volgende editie meer dan twintig kroegen te betrekken.”

Tijdschema
Dit jaar blijft de Popronde in Haarlem dus beperkt tot vijftien kroegen. Of eigenlijk is er nog een zestiende podium. Om 16.00 uur is er, bij wijze van voorproefje, een optreden van het Haagse damestrio ReBelle in platenzaak Sounds. Vanaf 20.30 uur gaat het feest in de kroegen van start. De afsluiting wordt om middernacht verzorgd door Bimbo Electrico in café Pitcher, waar ook nog een heuse afterparty wordt gehouden. Bekijk het volledige tijdschema op de site van de Popronde.

De lokale radiozender Haarlem 105 brengt vrijdag van 19.00 tot 0.00 uur live verslag uit van de Popronde. De uitzending bevat live-opnames, sfeerimpressies en interviews. Voor luisteraars van buiten Haarlem is er een live-stream beschikbaar op Haarlem105.nl.