Noord-Hollandse Nieuwe: Baskerville

“We proberen alles te maken wat we leuk vinden”

tekst: Tessa van den Brink ,

In de rubriek Noord-Hollandse Nieuwe belichten we buitengewoon talent uit de eigen provincie. In deze aflevering: Baskerville. Een Haarlems electroduo dat volgende maand in de finale van de Grote Prijs van Nederland staat.

“We proberen alles te maken wat we leuk vinden”

Nu nog onbekend, maar binnenkort voor uitpuilende zalen. Tenminste, als het aan ons ligt. In de rubriek Noord-Hollandse Nieuwe belichten we talent van eigen bodem dat - hopelijk - ook buiten onze eigen provincie gehoord zal worden. In deze aflevering: Baskerville, een Haarlems electroduo dat al in de finale staat van de Grote Prijs van Nederland. 3VOOR12/Noord-Holland spreekt met Thijs.

Wat is Baskerville?
“Baskerville is een productieduo uit Haarlem, bestaande uit mij, Thijs van dert Klugt, ook bekend van Heist, en Bart Possemis, ook bekend van het vroegere Relax.”

Hoe zou je de muziek omschrijven?
“We maken door hiphop, rock, funk en disco beïnvloede elektronische muziek. We proberen alles te maken wat we leuk vinden, geen regels. Daarnaast produceren we ook veel voor anderen.”

Hoe is Noord-Holland voor een band als Baskerville?
“Goed, denk ik. Eigenlijk niet anders dan de rest van Nederland. Ik zie niet zoveel verschil, een gig is immers een gig. Maar Noord-Holland is natuurlijk wel onze thuisbasis.”

Wat brengt de toekomst?
“Eens kijken, we zijn druk bezig met onze eerste single en de debuutplaat, we staan in de finale van de Grote Prijs van Nederland, we gaan meer spelen in het buitenland. Verwacht ook meer remixen binnenkort, van onder andere Wende Snijders en Boemklatsch. En er kom een aantal albums uit dit jaar waar wij een groot aandeel in hebben, maar daar kan ik nu nog niet zoveel over zeggen!”

Ons oordeel?
De meeste Noord-Hollandse bands gaan toch meestal voor de rechttoe, rechtaan rockmuziek. Daarom is de flinke dosis Soulwax-stijl electro die Baskerville het Noord-Hollandse landschap in knalt een welkome afwisseling op het aanbod. Het duo staat al in de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie dance/producers, dus zeggen dat Baskerville ‘nog wel eens heel groot zou kunnen gaan worden’ is eigenlijk al geen voorspelling meer.

Zaterdag 12 december vindt de finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie Dance/Producers plaats in de Oude Zaal van de Melkweg.