Haarlemse huiskamer als podium

Live In Your Living Room organiseert festival in provinciehoofdstad

tekst en foto's: Niels Watermulder ,

Van 19 tot en met 22 november presenteerde Live In Your Living Room in Haarlem het Huiskamerfestival. Dat betekende elke avond een reeks optredens in één doodgewone woning in onze provinciehoofdstad. 3VOOR12/Noord-Holland was ook te gast. Niet geheel toevallig op de dag dat er drie Noord-Hollandse acts - Sandra van der Meer, Joost Dobbe en The Hype - op het programma stonden.

Live In Your Living Room organiseert festival in provinciehoofdstad

Donderdag 19 november was de eerste avond van het Huiskamerfestival dat Live In Your Livingroom in Haarlem organiseerde. In de woning van Michael Struis waren drie optredens te bewonderen. Een huiselijke sfeer ontstond al direct dankzij de Franse chansons waarmee Sandra van der Meer opende. De zangeres bracht nummers van onder meer Edith Piaf en Jaques Brel.

Vervolgens was het de beurt aan Joost Dobbe, die voorzien van akoestische gitaar en een rauw stemgeluid indrukwekkende songs de woonkamer in slingerde. Kenmerkend was een cover van Neil Young. Het gaf aan waar Dobbe de inspiratie vandaan haalt, maar maakte tegelijkertijd duidelijk dat hij net zo goed een eigen stempel op de muziek probeert te drukken. Na de twee intiemere optredens woei er vervolgens een frisse wind door de huiskamer. De jonge honden van The Hype hadden er duidelijk zin in en speelden een energieke akoestische set.

Na de pauze volgde hetzelfde rondje en bleef de sfeer intiem. Uiteraard kwam dit door de omgeving en de akoestische instrumenten. Echter vooral was dit te danken aan de muzikanten zelf, die een prachtige persoonlijke invulling aan het concept van Live In Your Livingroom gaven.

Gezien: Huiskamerfestival, met: Sandra van der Meer, Joost Dobbe, The Hype.
Haarlem, 19-11-2009
.