Chef’Special viert zijn feestje uitbundig

EP-presentatie in Patronaat kan op het lijstje met hoogtepunten

tekst: Jochem Boom - foto's: Ary-Jan de Witte ,

Chef’Special is in een razend tempo bezig Nederland te veroveren. Sinds de oprichting van de band in de zomer van 2008 heeft de band al meer dan 60 keer opgetreden. De band deed een tour door Frankrijk en speelde op de Uitmarkt. Zaterdag werd de eerste EP Hungry gepresenteerd.

EP-presentatie in Patronaat kan op het lijstje met hoogtepunten

Chef’Special is vanaf het begin van de zomer van 2008 eigenlijk al de gedoodverfde opvolger van genre- en stadsgenoten als Relax, Trackaddicts en Gotcha!. Ook Chef’Special speelt een opwindende mix van funk en hiphop en heeft een charismatische frontman die de band draagt en het publiek om zijn vinger windt.

Meegezongen
Chef’Special heeft dankzij het vele spelen al een flinke schare fans verzameld. De kleine zaal van het Patronaat is dan ook goed gevuld en gaat vanaf de eerste noot uit zijn dak. Er wordt gedanst, meegezongen en volop gevierd dat de EP een feit is.

De altijd strakke show van dit vijftal stelt ook vanavond niet teleur. De mannen van Chef’Special zijn erg goed op elkaar ingespeeld en weten hoe ze een goeie break of melodie moeten maken. De band speelt maar liefst anderhalf uur vol energie en heeft zelfs een leuke verassing in petto. Halverwege spelen zanger/rapper Iwan 'Ten' van Amersfoort en saxofonist Joep Smeenk van Gotcha! een nummer mee.

70 euro
Maar na anderhalf uur komt er dan toch echt een eind aan de show. En je vraagt je af waarom Chef’Special in godsnaam maar een EP van 4 nummers opneemt, terwijl de band genoeg materiaal heeft om op eigen kracht anderhalf uur te vullen. De heren hebben hebben echter wel door hoe je anno 2009 een cd verkoopt. Het publiek mag zelf bepalen wat ze betaalt voor de EP. En het eerste exemplaar van Hungry gaat door middel van een veiling voor maar liefst 70 euro over de toonbank.

Het is duidelijk dat Chef’Special het moet hebben van de liveshows. De band geeft anderhalf uur lang alles wat ze in huis heeft en frontman Joshua overtuigt met strakke raps, zuivere zang en zijn talent om het publiek te bespelen. Toch is het na het horen van de vol geproduceerde EP te hopen dat de band snel met een volwaardig album komt.

Gezien: Chef'Special (cd-presentatie)
Patronaat (kleine zaal), Haarlem, 26 november 2009