WeCookWithFire swingt de pan uit

ChilledGreaseBurger getuigt van onverbeterlijk optimisme

tekst: Maikel Ineke ,

Het Haarlemse WeCookWithFire presenteert dit weekeinde zijn debuut-EP. 3VOOR12/Noord-Holland onderwierp het schijfje alvast aan een luisterbeurt en werd terstond vrolijk.

ChilledGreaseBurger getuigt van onverbeterlijk optimisme

Excuses voor de kop boven dit artikel. Een bandnaam als WeCookWithFire nodigt nou eenmaal uit tot flauwe, voorspelbare woordgrappen. Let maar op. Binnenkort zullen ook op tal van andere plekken variaties op bovenstaande zin opduiken.

Het moet namelijk vreemd lopen wil WeCookWithFire niet de landelijke aandacht trekken. De vier nummers (plus één bonustrack) op debuut-EP ChilledGreaseBurger (over flauwe woordgrappen gesproken) barsten namelijk van de energie. Energie die onmisbaar is in het spectrum waarbinnen het Haarlemse viertal opereert: soulvolle rock ‘n’ roll-funk.

Energie ook die getuigt van een gezond optimisme. Ook al zingt Gunther Irmer ‘why couldn’t I just skip this day?’, WeCookWithFire is tekstueel vooral erg luchtig. Dat is niet erg, integendeel, want het laatste wat hun swingende sound nodig heeft zijn zwaarwichtige klaagzangen. In Superstar komt alles samen: juichende teksten, puntige gitaren en een funky bass.

De mannen van WeCookWithFire staan midden in het leven, en laten dat weten ook. Gevoel voor timing hebben ze bovendien: want wie heeft er in deze barre tijden niet behoefte aan een opbeurend geluid?

Cd-recensie: We Cook With Fire -
ChilledGreaseBurger (eigen beheer).
De presentatie van ChilledGreaseBurger is zondagavond 29 maart (20.30 uur) in het Patronaatcafé. De toegang is gratis.