Noord-Hollandse festivalseizoen staat voor de deur

Bekende namen en de populaire belofte van 2009

tekst: Kelly Turenhout ,

Muziek van eigen bodem, muziek van andere bodem en de bijna magische formule die ‘festival’ heet. De muzikale ontknopingen van Indian Summer, Dijkpop, het Visbakfestival en Beeckestijn Pop.

Bekende namen en de populaire belofte van 2009

De Noord-Hollandse zomers worden jaarlijks ingeluid met de bekende festivals. Lekker in de buitenlucht onder het genot van een drankje, hopelijk wat zonnestralen, en een breed scala aan muziek. De organisaties geven alvast een tipje van de sluier over hun programmering.

Zondag 7 juni opent Visbak het festivalseizoen van Noord-Holland. Met de verhuizing naar Strand Noordpier breiden ze uit naar vier podia. Meer ruimte voor promotie van live bands; van aanstormend talent, professionals tot regionale acts. Uiteraard mogen de winnaars van de IJmond Popprijs en de Rob Acda Award weer een optreden weggeven. De bekende namen zijn tot nu toe De Staat en Hulkk (BE).

Op het hoofdpodium van Beeckestijn Pop 2009 verschijnen zaterdag 13 juni het Duitse muziekcircus Bonaparta en De Wolff. Een feestelijke, prettig gestoorde bende versus psychedelische bluesrock. Op het zogenaamde Kabouterpodium zal onder andere de garagerock van de Lucky Strikes te horen zijn. Voor een stevig contrast wordt de Engelse band afgewisseld met metalcore van Horse the Band uit Californië.

De organisatie van het populaire Indian Summer Festival laat weten voor hun negende editie grote artiesten als BlØf en de Belgische songwriter Milow gestrikt te hebben. Tevens wordt er op het podium plaats gemaakt voor singer-songwriter Joost Zweegers, beter bekend onder de naam Novastar. Op zaterdag 20 juni staat Broek op Langedijk weer in het teken van het gezellige ‘muziekdorp’ met diverse podia, kraampjes en eetgelegenheden.

Natuurlijk laat ook Andijk weer van zich horen met het jaarlijkse Dijkpop Festival. Het succes van hun 25-jarig jubileum dreunt nog na en verdient een kleine herhaling. Voor de derde maal verschijnen de Claw Boys Claw op het festival. Verdere aanwinsten zijn dit jaar de altijd spraakmakende The Opposites met hun aanstekelijke rap en Moke, net als twee jaar geleden. En De Staat, de muzikale belofte van 2009, is populair. Ook op dit festival is de vijfkoppige formatie te zien.

Genoeg muzikale hoogstandjes in het verschiet deze voorzomer! Begint het al te kriebelen?