Iedereen Zóôò Jotje maakt zich op voor comeback

'Het idee komt helemaal niet bij ons vandaan'

tekst: Jochem Boom ,

Het is niet ongebruikelijk meer, gelauwerde muzikanten die elkaar vaarwel hebben gezegd maar elkaar járen later weer in de armen vallen. The Police, Led Zeppelin, Van Halen, voorbeelden te over. Aan dit illustere rijtje kan inmiddels nog een naam worden toegevoegd: Iedereen Zóôò Jotje.

'Het idee komt helemaal niet bij ons vandaan'

Alkmaars grootste feestband nam in de zomer van 2007 afscheid. Het optreden op het Parkhof Buitenfestival was er één om gedag te zeggen tegen alle fans in hun thuisstad. Anderhalf jaar later blijkt het bloed echter te stromen waar het niet gaan kan en wordt een reünie aangekondigd. Kan Alkmaar zich opmaken voor een nieuwe reeks uitbundige concerten? 3VOOR12/Noord-Holland vroeg Stone E, frontman van de ska/punk/reggae-band, om opheldering.

Is deze reünie tijdelijk of hebben we het hier over een definitieve comeback?
“We hebben besloten om een aantal shows te doen, omdat er geruchten de ronde deden dat we weer bij elkaar zouden komen. Het idee komt dus helemaal niet bij ons vandaan. Maar we vinden het uiteraard wel erg leuk om nog eens een paar keer op het podium uit ons dak te gaan. Voorlopig blijft het bij enkele shows, maar als het leuk blijkt te zijn en we nog net zoveel publiek trekken, gaan we gewoon weer verder waar we gestopt zijn.”

Jullie website is nogal onduidelijk over de komende concertreeks. Kan jij hier al wat over verklappen?
“Niet veel, maar het ligt voor de hand dat de eerste show in onze thuisstad Alkmaar zal plaatsvinden, ergens in de zomer. In Victorie, of ergens buiten. Dat weten we zelf eigenlijk ook nog niet.”

Voor de fans die een stevige portie nostalgie wel kunnen waarderen is het dus nog even afwachten geblazen. Wel heeft band een zoethoudertje beschikbaar gesteld: op www.jotje.nl is het laatste, zo u wilt nieuwste, album van Iedereen Zóôò Jotje te downloaden. Volledig voor nop, om maar even aan te geven dat geld bij deze reünie in ieder geval níet de drijfveer is.