Victorie danst de nacht door met Dr. Lektroluv

Bloedheet en zinderend electrofeest in Alkmaar zet Victorie op de kaart

Tekst en foto's: Jochem Boom ,

Één van de pioniers van de electro is en blijft Dr. Lektroluv uit electrobakermat België, waar trouwens ook de razend populaire mannen van Soulwax en 2 Many DJ’s vandaan komen. Afgelopen zaterdag draaide de man met het groene gezicht een set in Victorie in Alkmaar.

Bloedheet en zinderend electrofeest in Alkmaar zet Victorie op de kaart

Afgelopen vrijdag kan je wel zien als het staartje van het feestelijke openingsweekend van Victorie een week eerder. Met de electropionier en grootheid Dr. Lektroluv is de zaal dan ook tot de nok gevuld met liefhebbers van de betere elektronische muziek.

Dr. Lektroluv staat al vanaf het begin van zijn carrière garant voor swingende electro doorspekt met house en techno. Een stevige mix dus waarbij de voetjes gegarandeerd van de vloer kunnen. Ook in Victorie werkt deze mix weer wonderwel. Al draait de man vanavond niet heel spannend, opzwepend is de muziek wel.

Want zonder de vreemde breaks en geluiden waarmee de nieuwe lichting electrohelden als Justice of Clark al eens de spanning in de muziek verhogen, blijven uit. Toch heeft de muziek van Dr. Lektroluv een onbenoembaar element waardoor de scheurende synths en rechte ritmiek leuk blijven voor de muziekliefhebber.

De podiumpresentatie van dit alles is door het groene masker en de grote hoeveelheid rook mysterieus te noemen, maar wie verder kijkt dan dat, ziet een man die nogal statisch achter zijn cd-spelers staat. Iemand die in alle rust zijn plaatjes uitzoekt en slechts heel sporadisch contact maakt met het publiek.

Het moge duidelijk zijn: de zaal weet wel raad met de opzwepende muziek. Het is uitverkocht en het staat propvol. De hele avond hangt er een zinderende hitte die vooral vooraan in de zaal de extase nog eens opvoert. De menigte komt wat stroef opgang, maar na een half uurtje staat toch echt iedereen van voor tot achter te genieten van dit feest.

Gezien: Dr. Lektroluv
Podium Victorie, Alkmaar, 7 februari 2009