Live in een Alkmaarse huiskamer

Live in Your Livingroom maakt sprong naar Noord-Holland-Noord

tekst: Joost Burger - foto's: Petra Rossi ,

Live in Your Living Room heeft afgelopen zondag voor de eerste keer voet aan de grond gezet in Alkmaar. De Travlin'Tunes bezochten de huiskamer van Jiery van Roon, voormalig hoofdredacteur van 3VOOR12/Noord-Holland.

Live in Your Livingroom maakt sprong naar Noord-Holland-Noord

Het concept  van Live in Your Livingroom is even simpel als doeltreffend: de meubels opzij in de woonkamer, akoestisch spelende artiesten en een select groepje publiek. De aanwezigen drinken verwachtingsvol een biertje en eten Engelse drop. Als je niet beter zou weten zou je zeggen dat je op een verjaardag bent waar toevallig een paar mensen gitaar spelen. Deze toevallige muzikanten zijn in dit geval de Travlin'Tunes, oftewel drie singer/songerwriters die elkaar begeleiden: Nadie, MiRco en Luke Nyman.

De aftrap wordt verzorgt door de enige dame van het trio: Nadie. Haar nummers zijn, naar eigen zeggen, melodramatisch met twee akkoorden. Wish I Was Wiser is zo'n liedje en geboeid kijken vijftien paar ogen haar aan. Nadie wordt begeleid door MiRco. Luke Nyman soleert er gepast bij. De hele avond zullen de drie elkaar afwisselend begeleiden en ondersteunen op diverse instrumenten.

MiRco zorgt voor afwisseling door middel van Nederlandstalige luisterliedjes en een goede dosis humor tussen de nummers door. Een geslaagde combinatie welke het publiek met open armen ontvangt. De Bob Dylan-achtige nummers van Nyman worden vaak vooraf gegaan door een stukje uitleg over de tekst. Luke doet dit in onvervalst NederEngels (hij woont 'pas' 20 jaar in Nederland), gecombineerd met puur Engels cynisme.

Keer op keer weten de Travlin'Tunes het publiek te betrekken bij de nummers en de bijbehorende verhalen. En daar waar bij 'normale' concerten het gepraat tussendoor nog wel eens irritant kan zijn, is het bij Live In Your Livingroom een welkome aanvulling. Het zijn de kleine dingen die deze avond zo leuk maken. MiRco breekt een snaar en is halverwege een nummer volledig zijn tekst kwijt, Nadie zit thuis in het donker en de kou en wil liever niet naar huis en Luke speelt een cover van Buddy Holly op een speelgoedgitaar.

Interactie, prachtig gitaarspel, een stukje cabaret en dat voor 10 euro. Komt dat zien!

Travlin'Tunes spelen nog in diverse huiskamers door het hele land. Check www.myspace.com/travlintunestour voor data en een impressie. Wil jij een concert in je woonkamer? Meld je dan aan op www.liveinyourlivingroom.nl.