No!!!Droids! wint Pepper Pop Competitie

"We willen mensen aan het dansen maken"

tekst: Miranda Huibers - foto's: Armand Hoogland ,

De eerste Pepper Pop Competitie zit erop. De winnaar is bekend. De finale in Manifesto was een dag vol diversiteit en muzikaal talent. Een lastige opgave voor de jury, maar ze kwamen eruit.

"We willen mensen aan het dansen maken"

Na maanden van voorronden stonden de beste bands van de Pepper Pop Competitie op het podium in Manifesto in Hoorn. Het affiche beloofde veel goeds en de muzikanten maakten het stuk voor stuk waar. Het was voor de jury een lastige keus, vooral omdat het aanbod nogal varieerde van stijl. Bands die optraden waren Zorita, Black Bandit, Semi Stereo, No!!!Droids!, Famm Gasta en WeCookWithFire.

“Waar we op letten was compositie, techniek, performance en originaliteit”, vertelde juryvoorzitter John Buis. “Het totaalplaatje en het contact met het publiek staat dan los van de muzikale verschillen en deze aspecten speelden zeker ook een rol.”

No!!!Droids!
De mannen van No!!!Droids! vielen op met hun electrosound. “Zij zouden bij wijze van volgend jaar op Lowlands kunnen staan,” is John Buis van mening. “Dat is waar we ook erg op gelet hebben: kan die band een groot publiek trekken? Heeft de band potentie? Dat is de reden dat we voor deze band kozen.”

No!!!Droids! is superblij met de prijs. “We zijn erg verrast. De andere bands zijn ook echt goed, dus we hadden het niet verwacht.”

De winnaar van de bandwedstrijd kan kiezen uit het opnemen van een videoclip of een demo opnemen. De band kiest waarschijnlijk voor het opnemen van de demo. “Dan hebben we iets moois om op te sturen naar de verschillende podia. Misschien staan we dan over twee jaar in een volle Melkweg, en op Lowlands natuurlijk.” Maar de band wil vooral meer en beter optreden en mensen aan het dansen krijgen.

Potentie
Een andere band die opviel tijdens de finale was Zorita. Deze gypsyband vulde het podium behoorlijk met acht man. Opvallend instrument was de accordeon, die je toch niet zo snel ziet in de popscene. Daarnaast namen ze hun eigen danseres mee. Na het optreden moesten ze meteen door naar de finale van de Amsterdamse Popprijs. Een band met potentie.

En dat geldt voor de meeste bands vandaag. Noord-Holland heeft een hele lading muzikaal talent in huis dat gehoord mag worden.

Gezien: Pepper Pop Competitie (finale)
Manifesto, Hoorn, 28 november 2009