NH-Pop Live gaat voor de honderd

Aanmelden kan tot dinsdag 15 december

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Noord-Hollandse bands en artiesten die zich nog niet hebben aangemeld voor NH-Pop Live hebben tot 15 december de kans dat alsnog te doen. Op die dag sluit de inschrijving en gaat de jury in conclaaf. De grote vraag is dan: welke deelnemers worden geselecteerd voor de showcases in de poppodia van Noord-Holland?

Aanmelden kan tot dinsdag 15 december

Tot op heden hebben zich al 90 ruim bands en artiesten aangemeld op de site van NH-Pop Live. Dat is volgens coördinator Bastiaan de Leeuw ver boven verwachting: “Wij hebben momenteel al meer deelnemers dan vorig jaar. Ons doel is nu natuurlijk om in ieder geval de honderd te halen.”

Selectie
NH-Pop Live is een project waarbij gezocht wordt naar de meest beloftevolle bands van Noord-Holland (met uitzondering van Amsterdam). Door een profiel aan te maken op www.nhpoplive.nl kunnen acts zich presenteren aan publiek en jury. De vijftien acts de zich het meest onderscheiden, aangevuld met één van de bands die de meeste publieksstemmen krijgt, worden uitgenodigd om op de verschillende Noord-Hollandse podia hun kunsten te komen vertonen.

Op basis van deze ‘showcases’ worden dan weer vijf bands gekozen die als een soort van winnaars uit het project rollen. Zij krijgen een intensief begeleidingsproject aangeboden, dat vooral voorziet in masterclasses en coaching. Daarnaast wordt er met hen een videoclip opgenomen en gaan zij samenwerken met een professionele producer.

Jong
Zo ver is het nog lang niet, want momenteel bevindt NH-Pop Live zich pas in de eerste fase: het moment waarop bands zich kunnen aanmelden op de website. En dat wordt volop gedaan. De Leeuw: “Het leuke is dat heel Noord-Holland vertegenwoordigd is, van Texel tot ’t Gooi. En ook valt op dat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers erg laag is. Dat is een positief gegeven.”

Noord-Hollandse bands en artiesten kunnen zich tot 15 december aanmelden voor NH-Pop Live. Op 24 december maakt de organisatie bekend welke 15 deelnemers doorstromen naar de showcases.