Luna Mae ft. The Muffin Majors

Of beter: The Muffin Majors ft Luna Mae

tekst en foto's: Ary-Jan de Witte ,

De getalenteerde Haarlemse Luna Mae heeft de eer de kleine zaal van het Patronaat op te warmen alvorens Postman die betreedt. Daar waar ze het dus met minimale tijd moet doen, is het jammer dat ze het publiek niet op meer trakteert. Kwam je voor The Muffin Majors, dan kreeg je wel meer voor je geld.

Of beter: The Muffin Majors ft Luna Mae

Het podiumlicht is nog sterk gedimd als Ebenezer Yeboah, bassist van The Muffin Majors een zwoele maar steady basloop inzet. En hij neemt er de tijd voor. Maat na maat zet de basloop zich voort, tot uiteindelijk - één voor één - de andere Majors het podium betreden en hun instrument ter handen nemen. Zo strijkt een letterlijk opbouwend intro voort, tot de climax daarvan het podium betreedt: miss Luna Mae. Overigens niet voordat Mano Yeah, toetsenist en, zo blijkt, host en dirigent van dit optreden, in een ietwat verlegen toon Luna aankondigt en het publiek mededeelt wat een eer dat wel niet voor de Majors is.

Eer
Werken met Luna mag inderdaad een eer genoemd worden. Deze dame, hoe jong dan ook, is goed op weg een flinke voet tussen de deur van de Nederlandse R&B te krijgen. Uitstapjes naar soul, latin en (neder-)hop worden niet geschroomd. Lopen er qua zang en vertoning nog honderden Luna's rond in het Nederlandse R&B-cirquit, Luna is wel erg gedreven en ambitieus. Internet staat vol met haar filmpjes, talentenwedstrijden worden door haar gewonnen, ze is opgenomen in het productiehuis van Mikula en heeft bijgedragen aan een veelvoud aan (regionale) rap producties. Dat het haar serieus is en in het bloed zit blijkt aan haar opleidingskeuze: opleiding muziek aan het  ROC van Amsterdam.

Geprezen met een zuivere en krachtige stem, en gehesen in glitters, straalt Luna Mae vanavond in de kleine zaal van het Patronaat, waar zij het voorprogramma van Postman verzorgt . Maar niet per se voor het publiek van Postman, want Luna lijkt een geheel eigen fanschare op de been te hebben gebracht, die het Patronaat vanavond speciaal voor haar bezoekt.

Diva in spé
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om een diva in spe te laten knallen met groots furore. En dat is nu nét waar de vonk afwezig blijft. Luna schittert, maar schittert kort. Niet enkel en alleen doordat het intro en outro (een hele fijne jam, samen met het publiek, waarin elk bandlid wordt gepresenteerd en zijn kunsten in een solo mag gieten, telkens weer terugkomend op de fijne en herkenbare akkoorden van Beyonce's Crazy In Love) volledig door The Muffin Majors wordt gebracht. Dit alles geregisseerd en gedirigeerd door Mano Yeah. Slechts vijf nummers resten er dus voor de diva zelf, met weinig interactie richting het publiek. Een gemiste kans misschien.

Luna Mae. Prachtige stem, mooie meid, ambitieus en zeker talentvol. En met The Muffin Majors, een enthousiaste, energieke en gekwalificeerde band waar niets op af te dingen valt, zet zij een goede show neer. "Luna Mae featuring The Muffin Majors" is echter meer "The muffin Majors featuring Luna Mae”. Als ze aan die performance nog iets meer zal werken, gaan we zeker meer horen van Luna.

Gezien: Luna Mae
Patronaat (kleine zaal), Haarlem, 12 december 2009