Jury NH-Pop Live maakt eerste selectie

Vijftien bands geselecteerd voor showcases

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

De honderd procent Noord-Hollandse bandwedstrijd NH-Pop Live verplaatst zich van de online naar de offline wereld. Op basis van de profielen die meer dan honderd acts hebben aangemaakt, heeft de jury vijftien bands geselecteerd voor het livetraject. Lees hier wie dat zijn.

Vijftien bands geselecteerd voor showcases

De eerste fase van NH-Pop Live zit erop. In totaal 107 acts uit Noord-Holland hebben zich aangemeld voor de wedstrijd door een profiel aan te maken op nhpoplive.nl. Nu heeft de jury op basis van deze profielen vijftien deelnemers geselecteerd die het livetraject ingaan.

De vijftien bands die doorgaan naar de tweede ronde zijn: Some Weird Sin (Amstelveen), The Electric Jets (Heerhugowaard), Het Brein dat kwam uit de Ruimte (Heemskerk), Maslov (Andijk), Pound (Haarlem/IJmuiden), Yori Swart (Alkmaar), WeCookWithFire (Haarlem), Easy Joe (Alkmaar), We Are FM (Purmerend), AlascA (Volendam), Adoma (Alkmaar), Esion (Nieuw-Vennep), Martial Mouse (Hoorn), Schizoid Lloyd (Haarlem) en Gerhardt (Alkmaar).

Voor de bands die niet rechtstreeks door zijn naar de tweede ronde is er nog hoop. De laatste plek voor de tweede ronde wordt vergeven op 29 januari tijdens het wildcardfestival in Podium Victorie. De vijf bands die tot 17 januari op de site van NH-Pop Live de meeste stemmen vergaren worden uitgenodigd om in Podium Victorie te strijden voor deze laatste plek.

Uiteindelijk zullen deze, in totaal zestien, bands twee optredens verzorgen op de grotere podia van Noord-Holland. Deze optredens zullen beoordeeld worden door een professionele jury. Uiteindelijk zullen er door de jury vijf winnaars aangewezen worden. Deze meest beloftevolle bands krijgen een prijzenpakket bestaand uit muziekopnames, het maken van een videoclip, workshops en bandcoaching.