Hoezo, Glazen Huis? De Glazen Brug zul je bedoelen!

Benefietmarathon in Alkmaar zamelt geld in voor goede doelen

Sanne de Koning ,

Van 17 tot en met 20 december is Alkmaar 24 uur per dag in de ban van De Glazen Brug, een bijzonder initiatief om geld in te zamelen voor lokale goede doelen. Altijd al eens willen zien hoe een radioprogramma gemaakt wordt? Dit is je kans om het goede doel te steunen en RTV Alkmaar aan het werk te zien!

Benefietmarathon in Alkmaar zamelt geld in voor goede doelen

Alkmaar heeft vanaf donderdag 17 december 72 uur lang haar eigen Glazen Huis, maar dan in de vorm van een Glazen Brug. En wel de brug die theater de Vest met muziekcentrum Artiance verbindt. Tot en met 20 december zendt RTV Alkmaar daar 24 uur per dag uit met als doel om geld in te zamelen voor de lokale goede doelen Het Familiehuis MCA, Het Dierenasiel, Kinderboerderij De Oosterhout  en De Voedselbank.

Zo kunnen luisteraars verzoekjes indienen voor 5 euro, kan er geboden worden op allerlei spullen op de speciale veilingsite, mag je tegen betaling op de foto met rapper INB en kun je jezelf voor 50e euro in een heuse limousine naar de Glazen Brug laten rijden om je verzoekje te doen in de studio. Ook is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een wedstrijdje te spinnen tegen topwielrenster Yvonne Hijgenaar.

Verder komen er artiesten als The Representatives, Tyd is Geld, Poontangriders en Lost_men_of_Palau optreden in de radioshows. Ook rondom de Glazen Brug vinden vele activteiten plaats: akoestische optredens, interviews met artiesten en politici en jamsessies tussen verschillende artiesten, die later bij RTV Alkmaar worden uitgezonden.

Het belooft een bijzonder evenement te worden en nog voor het goede doel ook, dus zorg dat je erbij bent op het Canadaplein! De Glazen Brug trapt donderdag om 12.00 uur af met als speciale gast de Alkmaarse wethouder Meijer en eindigt op zondagavond tussen 23.00 en 24.00 met de bekendmaking van het ingezamelde bedrag. Voor alle info over hoe je kunt doneren of verzoekjes aanvragen en het complete programma van de Glazen Brug surf je naar de site (zie voor de links hiernaast).

Ons gloednieuwe programma Radio 3VOOR12NH zendt op zaterdag 19 december ook live uit vanuit de Glazen Brug en wij hebben de bands TMB en One Trick Pony's te gast! Zien we je daar?