Cd-recensie: Edwin de Herder - Slaap

Vier, lang uitgerekte droomnummers met uitzicht op zee

tekst: Hans van der Maas ,

Edwin de Herder is vooral bekend als frontman van Mama Loo. Nu heeft de Hoornse muzikant een solo-cd uitgebracht. 3VOOR12/Noord-Holland luisterde naar 'Slaap' en hoorde vier lang uitgerekte nummers om bij weg te dromen.

Vier, lang uitgerekte droomnummers met uitzicht op zee

Edwin de Herders status binnen Noord-Holland groeit. De oprichter van het kunstenaarscollectief Skipper Boetlek en frontman van Mama Loo komt nu met een slaapverwekkende solo-cd op de proppen. In de meest gunstige betekenis van het woord. Draai Slaap en streep stress maar uit je leven. Een garantie voor mooie mijmermomenten en een dromerige decembermaand.

De cd Slaap telt vier, lang uitgerekte droomnummers met uitzicht op zee. Het openingsnummer Zon tovert een visioen voor van een relaxsteiger omringd door kabbelend water en rustiek kwakende eenden. De echo van de gitaarsnaren galmt door tot aan de horizon en het voelt aan als twee masserende handen over je rug. Bij de tweede track Slaap komen daar nog eens twee handen bij en je zakt langzaam weg uit de realiteit.

In Oever manoeuvreer je behoedzaam door een mosgroen bos, de zon dringt door de takken heen en verlicht de hei in de verte. Op je lippen rust een flesje koel water en de dierenwereld laaft zich aan moeder Natuur. Je zakt tegen een boom aan en bevindt je in het hier en nu. Niets hoeft, niets moet. Een paradijs. Het overkomt je en de soundtrack van Edwin de Herder neemt je mee.

Met het laatste nummer Boom tovert De Herder slagroom op de toch al smakelijke taart. Slaap is dé aanrader voor deze decembermaand en houd de cd ook in 2010 in de buurt. Als medicijn tegen stress of gewoon omdat-ie heel erg mooi is.

Cd-recensie: Edwin de Herder - Slaap (Skipper Boetlek)