Boilersuit presenteert Crash Tender

Release nieuwe EP in Kompleks Heerhugowaard

tekst: Isabelle Mulder - foto's: Maikel Beers ,

Na The Bunkers Tape levert Boilersuit een nieuwe EP af: Crash Tender. Vier nummers die ons stuk voor stuk als muziek in de oren klinken (figuurlijk bedoeld, uiteraard). Op zondag 29 november vond de presentatie plaats in het Heerhugowaardse Kompleks.

Release nieuwe EP in Kompleks Heerhugowaard

Het Noord-Hollandse indietrio Boilersuit presenteerde op 29 november haar nieuwe EP Crash Tender. Al een feestje op zich, helemaal als blijkt dat Lucky Luke Strikes Back in het voorprogramma staat. Deze twee bands zorgen zonder enige twijfel voor dat extra beetje flair op de herfstachtige zondagavond.

Emotie
In de bescheiden zaal van Kompleks is het gezellig druk. Alhoewel het dé avond van Boilersuit is, staan de leden van Lucky Luke Strikes Back ook zeker hun mannetje. Niet voor niets wonnen zij Popmania. De vrij jonge ingetogen band met invloeden van onder andere de The Kooks en Damien Rice, brengt muziek met emotie. Geen no-nonsense, maar pakkende teksten die onder begeleiding van gitaar, toets en viool volledig tot hun recht komen. Een weloverwogen keuze om dit drietal in het voorprogramma te plaatsen.

Het opgewarmde publiek wacht geduldig tot Boilersuit het podium betreedt. Een relaxte sfeer heerst in de intieme ruimte. Als Boilersuit eenmaal speelt, klinkt het zoals je dat verwacht van dit Noord-Hollandse bandje. Zangeres Loes Schat heeft een prettig en sterk stemgeluid, dat live pas echt goed tot zijn recht komt. Gecontroleerd en beheerst, maar alles behalve klinisch.

Extra dimensie
Zowel oude als nieuwe nummers worden gespeeld. Of Boilersuit het dak eraf rockt? Niet helemaal. Al is een ding zeker, deze band staat als een huis en hoort thuis op het podium. De show krijgt een extra dimensie door de visuele beelden die achter de band op een groot scherm worden geprojecteerd.

Vergeleken met voorganger The Bunkers Tapes klinkt Chrash Tender met zijn vier nummers net iets warmer. Er zit een redelijke opbouw in de tracks en vooral de nummers Out Of The Woods en Crash Course blijven lekker hangen. Al met al alleen maar lovende woorden voor Boilersuit wat betreft deze avond.

Gezien: Boilersuit (cd-presentatie), Lucky Luke Strikes Back
Kompleks, Heerhugowaard, 29 november 2009