Osdorp Posse neemt afscheid van West-Friesland

Scylla en Engel helpen een handje

André Boontjes ,

Nederhop van toen en nu in Enkhuizen. Na een opwarmertje van lokale helden Engel en Scylla laat Osdorp Posse de vloer golven met veel oud maar ook nieuw werk. De start van de afscheidstour is een feit.

Scylla en Engel helpen een handje

De Osdorp Posse stopt ermee. Om afscheid te nemen gaan de Amsterdammers nog één keer langs alle poppodia en jeugdcentra, waaronder Cayen in Enkhuizen.

Allereerst wordt het podium ingenomen door Engel, een rapper uit Hoorn en tevens onderdeel van het Noord-Hollandse hiphopcollectief West-Freestylers. In duidelijke taal vertelt hij over zijn genoegens en ongenoegen, zoals dat ook te horen is op zijn laatste album Engelland. Met alweer tien jaar ervaring op zaken bestormen vervolgens de leden van het Grootebroekse Scylla de bühne. Hun laatste plaat, Rijp en Ongeplukt, bevat kwaliteitshiphop van Noord-Hollandse bodem. Het publiek denkt er ook zo over, want de sfeer wordt al uitbundiger.

De Osdorp Posse kan daarna op vertrouwde wijze het karwei afmaken. Met nummers als Moordenaar en Origineel Amsterdams staat binnen de kortste keren de zaal op z'n kop en begint de vloer te golven van het podium tot de bar. Het wordt snel duidelijk waar Scylla en Engel hun hiphopaspiraties vandaan hebben gehaald.

Gezien: Osdorp Posse, Scylla, Engel
Cayen, Enkhuizen, 15 november 2008