Noord-Hollands poplandschap rommelt

Waerdse Tempel en Atlantis in het nieuws

Het rommelt in het Noord-Hollandse poplandschap. Bij twee toonaangevende podia rondom Alkmaar is sprake van verregaande veranderingen die het publiek niet onberoerd zullen laten. Zo lijken bij de Waerdse Tempel in Heerhugowaard twee programmeurs en de manager te verdwijnen. Bij Atlantis in Alkmaar is het nieuws iets minder vergaand. Daar is besloten om te stoppen met de lokale bandavond. Lees hier kort het nieuws en na het weekend komt 3v12/NH met de achtergronden.

Waerdse Tempel en Atlantis in het nieuws

Het rommelt in de het Noord-Hollandse poplandschap. Bij twee toonaangevende podia rondom Alkmaar is sprake van verregaande verandering die het publiek zeker niet onberoerd zal laten. Zo zijn bij de Waerdse Tempel in Heerhugowaard de twee programmeurs en de manager recent op non actief gesteld. Bij Atlantis in Alkmaar is het nieuws iets minder vergaand. Daar is besloten om te stoppen met de lokale bandjesavond op donderdag. Hier kort het nieuws en na het weekend komt 3v12/NH met de achtergronden.

Verschillende media melden het vertrek van Waerdse Tempel manager Harald Dijkstra en het op non actief stellen van de twee programmeurs Marco van Stam en Bastiaan de Leeuw. De achterliggende besluitvorming van de Tempel is nog niet helemaal duidelijk, maar als algemene term wordt gesproken van reoganisatie en bedrijfseconomische noodzaak.

In onder andere de Alkmaarse Courant wordt de huidige directeur ondervraagd over deze beleidsmaatregelen en vertelt deze dat het vooral met onkostenposten en budgetten te maken heeft. Verder staat er in de krant te lezen dat de Waerdse Tempel om gaten in de begroting te overbruggen eventueel toenadering tot Atlantis in Alkmaar wil zoeken.

Bij Atlantis is de situatie momenteel veel beter. Ook al was het podium deze week wel nog in het nieuws vanwege het schrappen van de local heroes avond op donderdag. Met ingang van het nieuwe seizoen wil het podium in Alkmaar geen bands meer van eigen bodem op de donderdag programmeren.

Over het hoe en het waarom van deze beslissing, en het nieuws over de Waerdse Tempel volgt binnenkort een follow-up, met meer achtergronden en reacties van betrokkenen.