3voor12 Limburg

Architect uitbreiding NIEUWE NOR bekend

Er zijn plannen voor uitbreiding van poppodium NIEUWE NOR. Welk architectenbureau het gaat doen, is nu bekend. In een selectieprocedure hebben drie architectenbureaus schetsontwerpen ingestuurd. De opdracht is gewonnen door architectenbureau Diederendirrix.

Volgens het juryrapport heeft het winnende bureau een helder en eenvoudig te doorgronden plan gepresenteerd, waarin met alle gevraagde aspecten rekening is gehouden en wat past bij Urban Heerlen.

Met hun schetsontwerp voor de uitbreiding van poppodium NIEUWE NOR, heeft architectenbureau Diederendirrix de opdracht voor het ontwerp gewonnen. Het gaat om een aanbouw van de huidige NIEUWE NOR,  die de naastgelegen percelen van het voormalige Studio 54 en het Kegelpaleis beslaat. Streefdatum voor de opening van de nieuwbouw is 20-02-2020, met een zaal voor 600-700 bezoekers. Heerlen krijgt daarmee een zogenaamde ‘middenzaal’ in het clubcircuit waarmee een completer muziekaanbod kan worden bereikt. 

De uitbreiding bevat een grotere, breed opgezette zaal, waar 600-700 bezoekers terecht kunnen. Uiteraard zullen hier ook faciliteiten komen die afgestemd zijn op dit hogere aantal bezoekers, zoals een foyer en garderobe-ruimte. Bovendien wordt de routing binnen het gebouw efficiënter dan dat dit nu het geval is. 

Met grotere zaal en betere voorzieningen kan NIEUWE NOR naar next level.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12