‘Dream Big’ is een EP die je dit najaar op een grasveld wilt beluisteren, terwijl je met vrienden mijmert over het leven, de bladeren om je heen vallen en de zon langzaam ondergaat. Een krachtige samensmelting van invloeden als Parcels en Wallows tilt deze EP naar grote hoogten. Rindue heeft de potentie om uit te groeien tot een grote naam binnen de indie-scene.

Op 11 oktober verscheen de EP Dream Big van multi-instrumentalist Rindue, oftewel Rens Meuwissen. De albumcover op Spotify, die ons op het eerste gezicht meteen in de sfeer van de EP trekt, straalt jeugdige indie-vibes uit: een jongen met langer haar, staand in het gras, gehuld in een warme oranje gloed. De foto weerspiegelt perfect de dromerige en ongedwongen sfeer van de EP, die bestaat uit vijf nummers en in totaal niet langer duurt dan 15 minuten. Elk nummer blijft keurig binnen de drie minuten, maar wat ons betreft hadden ze gerust langer mogen duren. De invloeden van artiesten zoals Parcels, Benny Sings en Wallows zijn overduidelijk hoorbaar. De combinatie van diverse geluidseffecten, akoestische én elektronische elementen zorgt voor een geluid dat je aandacht vasthoudt. Het is een rustgevende extase waar je niet uit wilt ontwaken.

Het openingsnummer ‘Dream’ zet de toon met een leuk achtergrondgeluid, al is het niet het sterkste nummer van de EP. Dan volgt ‘Fuzz’, dat meteen je aandacht grijpt. Na een geweldige instrumentale intro van 20 seconden, begint Rindue te zingen met een meeslepende melodie. Dit nummer heeft alles in zich om een hit te worden. Het groovy achtergrondgeluid, tot stand gebracht met behulp van een basgitaar, in combinatie met Rindue's zang, maakt dit nummer ontzettend catchy.

‘Puzzle’, het derde nummer, begint wederom met een instrumentale intro. Hoewel de melodie prima is, weet het net niet dezelfde energie te vangen als ‘Fuzz’. Een opvallend effect in dit nummer is het stemmetje dat klinkt alsof iemand zojuist helium uit een ballon heeft ingeademd, een knipoog naar het geluidseffect dat we eerder hoorden in het nummer ‘Biutyful’ van Coldplay. Toch voelt het hier fris en origineel aan en draagt het bij aan het dromerige indie-geluid dat Rindue zo meesterlijk weet neer te zetten. Het voorlaatste nummer, ‘Where To Go’, is zonder twijfel onze favoriet. De speelse mix van lage en hoge vocale klanken, gecombineerd met groovy ritmes, zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt en het jammer is wanneer het nummer eindigt. De EP sluit af met het rustige ‘Listen’, een perfect nummer om deze dromerige reis mee af te ronden.

De volledige EP is nu te beluisteren op Spotify. Wil je Rindue live meemaken? Op 26 oktober speelt hij in het Toon Hermans Huis Parkstad in Heerlen en op 2 november kun je hem zien in The Bow Tie in Sittard.