Heb je het gevoel dat er nooit iets te doen is in Limburg? Of heb je keuzestress? Wij van 3voor12 Limburg helpen je graag een handje. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Wellicht komen we elkaar ergens tegen, want vergeet niet: er gaat niets boven livemuziek!

Geleen Calling: The Festival

Zaterdag 12 oktober | De Reunie

Markeer 12 oktober in je agenda, want Geleen Calling: The Festival brengt je gratis muziekplezier in De Reunie! Tussen 14:30 en 19:30 kun je genieten van een veelzijdig programma: van de rebelse punk van Maria Iskariot tot de eclectische vibes van Loveth Besamoh. En als klap op de vuurpijl zelfs een Taylor Swift tribute band, Love Story. ’s Avonds kun je voor slechts een tientje (in de voorverkoop) genieten van onder andere postpunk band THAMES en new wave band Pol.

Tickets voor het avondprogramma zijn hier te koop.

043 (met o.a. BWANA en Wild Pink)

Dinsdag 15 oktober | Muziekgieterij

Zin in een avond vol indie-rock? Dan is 043 (uitgesproken als: zero for three) je event! Elke maand biedt Muziekgieterij je drie opkomende acts – en deze keer draait het om indie. BWANA, een Belgische "one woman band" met melancholische gitaarlijnen en een diepe, hypnotiserende stem, zal optreden. Ook op de affiche: Wild Pink, een trio uit Brooklyn dat net hun album Dulling The Horns uitbracht. Verwacht nostalgische teksten en dromerige gitaren. En het beste? Toegang is gratis!

Reserveer je gratis ticket hier.

Peuk + Blue Gene

Zaterdag 19 oktober | Oefenbunker

Peuk keert terug naar Landgraaf na hun knallende show op Bunkerpop vorig jaar. Dit alternatieve punktrio belooft een avond vol energie, met invloeden uit de jaren ‘90 en een zangeres, Nele Janssen, die met haar krachtige stem zowel rauw als meer ingetogen uit de hoek kan komen. Peuk staat bekend om hun intense liveshows – dit wil je niet missen.

Tickets zijn hier te koop.

Pip Blom + Afterpartees

Donderdag 24 oktober | Grenswerk

Grenswerk viert zijn tiende verjaardag en viert dit met een reeks mooie shows. Een van de highlights volgens ons? Pip Blom, de Nederlandse indierock band die ook internationaal naam maakt: zo stonden ze eerder al op Glastonbury en deelden ze het podium met onder andere Franz Ferdinand en Blur. Bijna een thuiswedstrijd is het voor Afterpartees uit Horst, die het voorprogramma verzorgen met hun energieke sound.

Tickets zijn hier te koop.

MOOON + F.I.X.

Zaterdag 26 oktober | Volt

Zin in een trip naar de jaren 60 en 70? MOOON brengt je precies dat, met hun bluesrock vol psychedelische vibes. Ze spelen zelfs op vintage instrumenten voor die authentieke sound. Het Limburgse F.I.X. opent de avond met hun grooverock vol seventies invloeden. Een perfecte combinatie voor een avond vol retroklanken.

Tickets zijn hier te koop.

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten en festivals. Voor een volledig overzicht van de concerten/festivals in de regio kun je altijd kijken op de website van de poppodia. Volgende maand presenteren we wederom onze tips. We wisselen ook locaties af, dus volgende keer kom je weer een aantal nieuwe locaties tegen!